Flere penge til OL-sejlerne

50 atleter fra 12 forskellige forbund, heriblandt sejlerne, får i alt 8 millioner kroner i direkte økonomisk støtte, der skal hjælpe atleternes hverdagsøkonomi under et ekstra år med OL-forberedelser efter udskydelsen af OL i Tokyo.

Team Danmark og DIF kan nu give 50 atleter den glædelige besked, at de tildeles en fast månedlig støtte frem til og med OL i Tokyo, der er udskudt til 2021. Støtten er gjort mulig med midler fra Salling Fondene og KIRKBI A/S samt en særbevilling fra regeringen.

Atleterne repræsenterer 12 forskellige idrætsgrene. Det er atletik, brydning, bueskydning, cykling, karate, kajak, ridning, roning, sejlsport, skydning, svømning og triatlon. For de fleste af atleterne bygger støtten videre på en bevilling, der løb frem til og med august 2020, hvor OL skulle have været afholdt.

Glæde hos Team Danmark og DIF over økonomisk rygstød
Det vækker glæde hos Team Danmark, at der med hjælpen fra Salling Fondene, KIRKBI A/S og regeringen kan gives dette økonomiske rygstød til atleterne.
”Det betyder selvfølgelig alverden for en atlet, om de kan regne med, at der kommer nok penge ind på kontoen hver måned til, at de kan fokusere på deres sport – ikke mindst i det sidste år frem mod OL. I Team Danmark er vi dybt taknemmelige for, at vi med hjælpen fra Salling Fondene, KIRKBI og regeringen kan holde hånden under atleterne og sikre dem de økonomiske rammer til et ekstra forberedelsesår,” siger Lone Hansen, der er adm. direktør i Team Danmark.

Også I DIF er glæden stor over, at atleterne nu får mulighed for at fokusere på deres træning, så de er bedre forberedte til OL om lidt over et år.
”Vi kan næsten ikke takke KIRKBI, Salling Fondene og regeringen nok for den ekstraordinære støtte, som de har givet os. Den direkte støtte til atleterne gør, at de fx kan dæmpe jagten på sponsorer og kan arbejde mindre ved siden af træningen. Jeg ved, at støtten løfter et åg fra atleternes skuldre, og midlerne vil med garanti gøre, at vi ser skarpere danske atleter i Tokyo om et år, end hvis vi ikke havde fået støtten,” siger Morten Mølholm Hansen, der er adm. direktør i DIF.

Udover den direkte støtte til atleterne gør midlerne fra Salling Fondene, KIRKBI A/S og regeringen det blandt andet også muligt at forlænge aftaler med en række trænere og assistenter, så de fortsat kan være med til at støtte op om atleterne hele vejen frem til OL i 2021.
Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark★ Interview & Portræt

★ Finn Beton: Anarkist og sjuskerøv – men en mand for...

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: En af de danske klubber videre til...

Kort nyt

Vildsundbroen er igen åben for sejlere

OL

GULD TIL RINDOM - GULD TIL RINDOM...

Udvalgte artikler *