OL i Tokyo risikerer en total aflysning

Related Articles: IOC har besluttet at udskyde OL, IOC reagerer på kritik - men vil de lytte til atleterne?, DIFs direktør om OL 2020: 'Det er en kaotisk situation', Er det fair og forsvarligt at gennemføre OL til sommer?, IOC holder fast – OL til sommer, Presset på IOC stiger fra dag til dag - DIF håber på udsættelse

OL 2021 kan, ifølge OL-Chefen, blive fuldstændig aflyst, hvis Covid-19 pandemien stadig ikke er overstået på dette tidspunkt.
Det siger præsidenten for arrangørkomitéen bag Tokyo 2020, Yoshiro Mori, i et interview med japanske Nikkan Sports ifølge nyhedsbureauet AFP.

- I det tilfælde er det aflyst, forlyder det.

Mori har tidligere udtalt, at det ikke er muligt at udskyde OL yderligere, og det understregede han igen tirsdag.

- Men er virusset under kontrol til den tid, afholder vi OL i fred og ro næste sommer. Menneskeheden regner med det, siger han.

OL skulle oprindeligt have været afviklet fra den 24. juli til 9. august i år, men er nok som bekendt for Bådmagasinets læsere, flyttet til 23. juli til 8. august 2021.

Flere japanske eksperter har dog advaret, at det er for tidligt. De mener, at der til den tid stadig ikke vil være fuld kontrol over pandemien.

Tirsdag siger formanden for Japans medicinske sammenslutning, Yoshitake Yokokura, at det vil være vanskeligt at afholde OL næste år, hvis der endnu ikke er fundet en vaccine.

- Jeg vil ikke sige, at det ikke skal afholdes, men det vil være overordentligt svært, siger han ifølge AFP.

Enorm ekstraregning
I forvejen er det en dyr fornøjelse for den japanske arrangør og IOC at udskyde OL med et enkelt år.

IOC-præsident Thomas Bach sagde tidligere på måneden, at IOC vil stå tilbage med en ekstraregning på flere hundrede millioner dollar, mens de ekstra udgifter for den japanske arrangør er endnu større.

En total aflysning af OL vil ganske enkelt få uoverskuelige konsekvenser for mange verdens-sports-forbund, herunder World Sailing, som i den grad er afhængig af penge fra IOC.

Kilde: DR.dk/Ritzau★ Interview & Portræt

★ Finn Beton: Anarkist og sjuskerøv – men en mand for...

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: En af de danske klubber videre til...

Kort nyt

Vildsundbroen er igen åben for sejlere

OL

GULD TIL RINDOM - GULD TIL RINDOM...

Udvalgte artikler *