Lin Ea Cenholt: Jeg er virkelig glad

For få uger siden kunne den danske landsholds-Nacra med Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck glæde sig over en ny sponsoraftale med radarproducenten Weibel Scientific - gældende frem til og med OL i Tokyo 2020. Nu kan den ene halvdel af Nacraen, styrmand Lin Ea Cenholt, glæde sig over et yderligere økonomisk rygstød til de næste tre års OL-kampagne.

Cenholt er én blandt ti udvalgte topatleter, som DIF tildeler et personligt scholarship på op til cirka 146.000 kroner. Beløbet er delt mellem et rejsestipendiat på 5.000 USD, øremærket til rejser for at deltage i OL-kvalificerende konkurrencer, samt et månedligt scholarship på 500 USD i op til 36 måneder - dog forudsat atlelen i hele perioden har mulighed for at kvalificere sig til OL.

"Jeg er virkelig glad for at være med på DIF's liste, og jeg ser det som en anerkendelse af den indsats, og det potentiale, som C.P. (Christian Peter Lübeck, red.) og jeg står for. Det viser, at man tror på os, og det betyder rigtigt meget", forklarer Lin Ea Cenholt.

Personlig tildeling

Scholarship'et er en personlig tildeling, hvor der for Cenholts vedkommende er skelet til også hendes civile forhold som arkitektstuderende ved siden af Nacra-karrieren. Med det in mente, så vil beløbet i praksis være et rygstød, der i høj grad kommer Lin og C.P's fælles satsning til gode.

"Det er en stor økonomisk udfordring at køre en OL-kampagne. Det var et afgørende løft for os, at vi fik aftalen med Weibel Scientific. DIF-støtten hjælper med at lette presset i hverdagen endnu mere, og det har alt sammen stor betydning i dét øjeblik, man ligger på startlinjen og skal præstere", forklarer Lin Ea Cenholt.

Prominente navne

Listen over støttemodtagere tæller en stribe prominente navne, hvoraf flere allerede har leveret absolutte topresultater. Det gælder bl.a. Amalie Dideriksen, verdensmester i landevejscykling i 2016, og Maja Jager, verdensmester i bueskydning i 2013 og Årets Sportsnavn i Danmark samme år.

Også roeren Fie Udby, tidligere OL-sølvvinder, er med på listen, og det samme er det unge løbefænomen Anna Emilie Møller - foruden altså også Lin Ea Cenholt.Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Kapsejlads

DH-DM: Tilmeldingen åbner medio marts

Udvalgte artikler *