49erFX piger: Det starter med drømmen

At nå sit mål – om det er økonomisk, i sporten, erhverv eller andre af livets store mål – kræver det dedikation. Det kræver 100% viljestyrke. Og så skal det være den sjoveste rejse, du kan forestille dig!

Det er den rejse som Danmarks dygtigste sejlere nu starter i Egå ved Aarhus Sailing Week . Målet er OL 2020 i Tokyo. Her har du et udsnit af rejsedeltagerne, alle dedikeret mod målet.

49erFX

Året er 2016 – 49erFX Europamestre, olympisk bronze og nummer et på verdensranglisten, målet var nået for Team Jena og Katja. Og alligevel ikke.

Da Jena og Katja hoppede på medaljeskamlen i Rio og fik bronze efter et medal race, hvor det kunne være blevet til guld, startede en ny drøm. "Den guldmedalje var vores. Vi var sikre på, at vi kunne vinde, og da det kun blev til bronze, var vi begge enormt skuffede over, at det ikke var os, der stod øverst", lyder det fra Jena og Katja.

Derfor blev de i efter en lang sejlerfri ferie i foråret 2017 enige om, at de ville prøve igen. "Hverken Jena eller jeg er klar til at opgive drømmen om en OL-guldmedalje. Derfor har vi besluttet at se, om det kan lykkes i Tokyo", siger Katja Salskov-Iversen.

20643214 1377407479046863 5367891567529344288 o

Aarhus Sailing Week er startet - her er Jena og Katja naturligvis med. Foto: Jesus Renado / Sailing Energy.

Jena Mai Hansen skal også sejle Volvo Ocean Race, og vil være Jorden rundt som gast på båden ”Vestas 11th Hour Racing”. Makkerparret kommer derfor til at træne intenst hele sommeren, december, januar, marts og slutningen af april og begyndelsen af maj. I juli 2018 træner de intenst på VM-banerne i Aarhus op til VM og den første OL-kvalifikation 2018.

"Vi kommer til at træne mere intenst i perioder, men vi ser det som et positivt indspark i vores satsning. Jena kommer til at lære mange nye ting, og jeg kan til gengæld fokusere endnu mere på min styrketræning og på at blive mentalt stærkere. Jeg er sikker på, at vi står øverst på skamlen i Tokyo", slår Katja fast.

Vil få kamp til stregen

Årets Fund fra 2014 sprudler igen af olympisk optimisme. Det regner med sejlerglæde, og det drypper med olympisk optimisme, når 49erFX sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen fra Aarhus fortæller om deres jagt på først at nå olympisk status – for derefter at springe op på medaljeskamlen i Tokyo. Naturligvis.

12246973 879708935478525 3890701528678482512 n

Ida og Marie har vundet et hav af mesterskaber og medaljer. Her med VM bronze fra Argentina.

EM i juli måned var deres comeback stævne efter halvandet års pause, da de missede OL-billetten til Rio. De sluttede EM på en samlet niendeplads., hvor de var ramt af sygdom i ugens løb, men fik alligevel kæmpet sig igennem alle sejladser.

Elitesejlerne, Ida og Marie, er begge et produkt af elitemiljøet i Aarhus. De ser nu frem til at det 82 mio. kroner dyre Sejlsportscenter står færdigt på Aarhus Lystbådehavn. "Med det nye Sejlsportscenter bliver også et sted hvor man kan holde møder og evaluere", siger Ida Marie Baad, der genoptog sejlerkarrieren i juli med gasten Marie Thusgaard.

 Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Kapsejlads

DH-DM: Tilmeldingen åbner medio marts

Udvalgte artikler *