Ida & Marie: Så starter det - vi går "all in"

"Frem til OL i Tokyo 2020 sætter vi alt ind for at vinde guld til Danmark. Nysgerrighed, læring og kampgejst er vores kodeord. Vi glæder os til igen at mærke den vilde fart, vinden i håret, vandet i øjnene, susene i maven og spændingen ved at sejle kapsejlads i en 49erFX", lyder det fra de to aarhusianske piger, der i februar 2016 tabte slaget om Danmarks OL billet i 49erFX klassen til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der senere vandt OL bronze.

Pigerne uddyber deres begrundelse: "Vi er klar – og vi glæder os. 16 måneder væk fra elitesejlads har givet os mulighed for at reflektere over vores sejladskarriere. Vi har undersøgt livet inden for Aarhus Universitets gule mursten. Det er fedt at studere og være en fast del af studiemiljøet, men det er ikke nok for os at sidde stille på en stol og læse i bøger. Derfor bliver det fedt de kommende tre år at kombinere studier med sejlads. Studierne bliver fra nu af stille og roligt transformeret om til fuld tid på vandet.

Vi brænder for store udfordringer, og sejlads er vores passion. Siden 2012 har vi sejlet på allerhøjeste niveau. Det har givet og lært os meget. Når man investerer alt i sin sport, udvikler man sig personligt. Vi har lært meget om samarbejde, om modstand og om at præstere, når det gælder. Men vi ved, at vi har meget at lære endnu. Derfor har vi valgt at fortsætte vores elitessejladskarriere. Vi er glade for, at Team Danmark og Dansk Sejlunion støtter os fra dag 1.

Vi har brugt meget tid på at evaluere den seneste kampagne og på at forberede den kommende. Vi er godt rustet og forventer i løbet af relativt kort tid at få organiseret vores kampagne, så vi kan koncentrere os om det, som det hele handler om.

I dag er vi mange erfaringer rigere, end da vi startede med at sejle 49erFX i 2012. Gennem evaluering af disse erfaringer har vi lagt en plan for, hvordan vi de næste tre år kan blande os i verdenstoppen ved World Cups, EM, VM og OL. Blandt andet kommer vi til at have endnu mere fokus på nysgerrighed og udvikling, et andet fokuspunkt bliver flere strukturerede evalueringer af grej, trim, taktik, mm.

Vi glæder os til endnu engang at bidrage til et stærkt felt af danske 49erFX’ere gennem et tæt samarbejde i det, der er blevet kendt som ’den danske model’. Sidst lykkedes det at få tre besætninger op på øverste hylde i verdenseliten – det, håber vi, kan gentages".

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard deltager i denne uge i den første samlede træningslejr med de danske 49erFX i Aarhus. I alt er syv både på vandet.

 Seneste nyheder
Kort nyt

Solosejler reddet efter otte timer i havet

Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *