SÅDAN - OL Bronze til Jena & Katja

Jena Mai Hansen og Katja Salsskov-Iversen vinder OL bronze efter en gyser af et medal race.

I ugens løb oplevede vi en forrygende start på sejladserne fra den danske båd, men mandagen kiksede og var en dyr dag på vandet for de regerende europamestre.

Det var en stærk serie om tirsdagen der sikrede grundlaget for det at være med i medaljekampen, med placeringerne 1,2,4 sikrede Jean og Katja det bedste udgangs punkt for dagens medal race, dog sammen med tre andre både.

Skidt fra start

Jena og Katja kom i mine øjne skidt fra start. De forsøgte at holde deres favorit position til en luv start, placering tæt op ad dommerbåden, men dommerbåden skabte dårlig luft forklarede Jena til Bådmagasinet, og med ca. 30 sekunder til start måtte de slippe positionen, sejle rundt om dommerbåden, for så at komme i anden position bag feltet. De ville gerne ud på højre side af banen, og det kom de, men lige pludselig kunne de ikke selv vælge det optimale spor.

Brasilien og New Zealand var nærmest stukket, ganske tidligt i sejladsen, og pludselig skulle de danske 49erFX sejlere koncentrerer sig om at holde Spanien bag sig, for at blive på podiet.

På et tidspunkt var Spanien noteret som værende foran den danske båd i track-systemet, men god taktik og fight, ja så øgede den danske båd faktisk rigtig meget på sidste ben, så meget at de på et tidspunkt tænkte, kunne vi mon nå Brasilien, og New Zealand?

Det var svært derude udtalte Jena til det samlede danske pressekorps, jeg syntes vi så tryk overalt, men når så vi var der hvor vi syntes vi skulle være, ja så var det et andet sted det skete sluttede Jena.

Endnu engang oplever vi, som i Laser Radial, at det er træningspartnere der træder sammen op på podiet.

Det seneste års tid har den danske 49erFX trænet sammen med netop Brasilien og New Zealand, og Katja er bestemt ikke i tvivl, træningspartnere er helt sikkert vejen frem, det ser vi jo ganske tydeligt her, var Katjas sidste kommentar inden de skulle klæde om for medaljeoverrækkelsen.

Halvt års pause

På spørgsmålet om hvad fremtiden nu byder på, så står den i hvert tilfælde på et halvt år uden sejlads, det handler om studier, venner og familie, og så må vi tage den herefter, og om vi også ses i Tokyo svarede Katja, lad os nu se ...det her har i hvert tilfælde været det hele værd, også selv om vi skulle være sluttet som nummer fire.

Stort tillykke til Jena og Katja, der vinder den 12. medalje til Danmark ved legene i Rio.Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder