Hviledag, før gyser-finale fra Rio

Der sejles kun medal race i 470’er – jollen som ingen danske sejlere deltager i ved OL i Rio, så onsdag er ikke kun hviledag for Skiffjollerne 49er og 49erFX, det er det såmænd også for deres udsendte, som vil bruge dagen på at være almindelig turist.

Men jeg kan jo ikke dy mig for lige at fyre en lille historie af.

Det, som vi alle, ser frem til i morgen, det blev der talt meget om i går, både i pressecentret samt ved den fest som blev holdt for Anne-Marie Rindom i meeting point.

Mon det egentlig er sket før, at hele fire både kan vinde OL guld ved at komme først over stregen?

Det er nemlig så tæt i 49erFX klassen, at hele tre både ligger à point, Spanien, Brasilien og Danmark, men på tredjepladsen, kun ét sølle point efter, finder vi båden fra New Zealand, og da medal race giver dobbelt point, ja så skal en af de fire, altså 'blot' sejle først over stregen for at vinde OL guld, nødvendigvis ikke som étter. Rækkefølgen af de fire både, bliver også rækkefølgen i de samlede resultater. Det gør ikke noget, at Jena og Katja f.eks. kommer ind som nummer fire, bare de har de tre andre både bag sig, og så fremdeles. Nummer fem i stillingen kan ikke nå noget, så det hele bliver altså afgjort blandt de fire første, mere gyser-agtigt kan det ikke blive!

Alt kan ske

Og en af de ting som er med til at skabe gyset i morgen, er de forhold som medal race banen skaber.

Jeg var selv til stede ved Jonas Høghs første sejlads i sidste uge, hvor han kommer til topmærket som treer med god afstand til de efterfølgende. Han havde fint tryk på venstresiden på første opkryds, og søger naturligvis ud på samme, på løberen, men en vinddrejning på sådan cirka 30 grader kostede dyrt.

13908900 10154578449620757 2533420686877698135 o

Jena og Katja kan tage medaljer i morgen i Rio. Foto: Sailing Energy/World Sailing.

Det samme var Anne-Marie Rindom ud for i går i hendes medal race – den svenske båd førte stort, Rindom var med fremme, men pludselig løfter de ’big time’ på højre fløj, samme type vinddrejning som Jonas blev ramt af.

Nu rejser jeg det uundgåelige spørgsmål, gør vinden det her hver gang inde under Sukkertoppen?

Når vi har med naturens kræfter at gøre, kan ingen naturligvis svare, men to gange samme type vinddrejning, burde give stof til eftertanke, når taktikken for 49erFX medal race lægges.

Herfra er der kun at sige, skynd dig hjem fra arbejde i morgen, tænd for kassen – har du ikke mulighed for det, ja så kan du følge gyset fra Rio, her på Bådmagasinet, hvor vi dækker live via vores modul her på sitet.

Jeg tror på, at Jena og Katja står på podiet torsdag eftermiddag.Kort nyt

Krydstogt i danske farvande til sommer

Kort nyt

Vinteropbevaring: Bådejere i klemme

★ Tursejlads

★ UFO’er til søs: Hvor farlige er de?

World Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Udvalgte artikler *


Produktnyt