Olympisk metal til Anne-Marie Rindom?

Mange sejlere sad klistret til skærmen i går aftes, hvor Laser Radial klassens medal race var scheduleret til - vi ventede forgæves på grund af vejret i Rio. Først var der for lidt vind, så var der lige pludselig for meget vind. Der blev målt op til 38 knob ude på baneområdet, da vinden friskede op. Det hele endte med, at man valgte at aflyse medal race og udskyde det til i dag tirsdag.

Hollandske Marit Bouwmeester fører inden medal race med 47 points, mens vores egen Anne-Marie Rindom ligger toer med 55 points. Det vil sige, at Rindom har otte points op til hollænderen. Hvis Anne-Marie Rindom skal gå forbi Marit Bouwmeester kræver det, at Rindom har fire både mellem hende og Bouwmeester. Og at Bouwmeester slutter femmer eller dårligere. Uanset hvor dårligt hollænderen præsterer i dag, så er hun sikker på en olympisk medalje - hun kan ikke sejle dårligere end en bronze medalje.

Dobbelt op på points

Sejladserne i medal race tæller jo som bekendt dobbelt - det vil sige, at en førsteplads giver to points og eksempelvis en sjetteplads giver tolv points. Rindom har inden medal race kun to points ned til nummer tre, irske Annalise Murphy. Så hende skal Rindom også holde øje med i feltet.

olstranden

Sejladserne i medal race kan følges fra stranden i Rio. Vi ved, at Anne-Marie havde et lille heppekor på plads i går - som også er klar til at give den gas i dag. Foto: Søren Øverup, Rio.

Vi har regnet lidt på det her på redaktionen, og de olympiske medaljer skal fordeles blandt de øverste fem i stillingen. Vi håber naturligvis, at Anne-Marie Rindom går hele vejen og napper det OL guld foran Marit Bouwmeester. Det ville være verdensklasse og fuldt fortjent!

 

Stillingen Laser Radial

1. Marit Bouwmeester, Holland, 47

2. Anne-Marie Rindom, Danmark, 55

3. Annalise Murphy, Irland, 57

4. Evi Van Acker, Belgien, 66

5. Tuula Tenkanan, Finland, 68.6

6. Gintare Scheidt, Litauen, 82

7. Josefin Olsson, Sverige, 84

8. Alison Young, Storbritannien, 91

9. Ashley Stoddart, Australien, 101

10. Paige Railey, USA, 109

Se med live

Startskuddet er planlagt til klokken 18.05, dansk tid - og sejladsen vises live på TV2 og TV2 Charlie. Ligesom vi naturligvis dækker sejladser her på sitet via vores Coverit live modul. Efter medal race følger vi naturligvis op med interviews med mere fra vores udsendte i Rio.

 Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Kapsejlads

DM: Ærø sejlforening gør klar til Folkebådene

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker