'Hundehoveder, lusede amatører, elendige klamphuggere ...'

Når jeg sidder herhjemme i Danmark, og følger den skrivende redaktør Øverup fra Rio, undres jeg i mit stille sind ,og jeg kan ikke undgå at lade tankerne få frit spil, og pludselig dukker et citat af Egon Olsen frem: hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere, talentløse skiderikker, impotente grødbønder, småbørnspædagoger og socialdemokrater!

Anne Marie Rindom er som den eneste på seriøs medaljekurs. Som hun sagde til redaktøren efter fredagens sejladser: 'Jeg formår at holde hovedet koldt, og holde overblikket'. Rindom har sejlet en virkelig stabil serie, kun slået ud af kurs, af den disk fra den Kroatiske sejler hun fik forleden.

Men resten af de danske OL sejlere, det er da en jammer at læse om!

Jeg sidder hjemme i Danmark og ryster på hovedet, hvilket i sig selv er en svær disciplin.

Bag skærmene sidder der 1.000 vis af superkloge sejlere, alle læsre af Bådmagasinet, der kan se alle fejlene og hver især har den sublime løsning klar. Vi skal blot huske, der er en verden til forskel fra regntunge Danmark til sandhedens farvand ud for Rio.

Som medlem af en sejlklub, der er med i DS har vi alle en aktie i den danske OL satsning og dermed retten til at undres.

Skal vi lige tage katastroferne fra en ende af?

Allans frustrationer, bronzevinderen fra OL i London, der var parat til at tage første fly hjem. 'Det er så mega frustrerende det her, det er spild af vores tid, og det er at pisse på os sejlere at placere og afvikle et OL stævne sådan et sted'. Undskyld jeg spørger dumt, har I ikke været i Rio i månedsvis? Sejladsforholdene kan da ikke komme som nogen overraskelse?

Så skulle 49érne måles ind, og FXéren var 6 kilo for let!! Manglende simpelthen 6 kilo i at kunne måle ind. Skal vi lige lade den hænge lidt i luften – 6 kilo!

Hvorfor er den fejl ikke blevet opdaget før måling, og efter båden forlod værftet, engelske Ovington Boats? Med en skrogvægt på 74,25 kg er det en produktionsfejl på 8%, det er da utilgiveligt hvis det koster pigerne en OL medalje?

Jena og Katja er så vilde med at komme i gang med OL, at hverken denne fejl eller deres tyvstart i første sejlads, kan slå de to humørbomber ud af kurs. Det viste de, da de sejlede sig frem til en super flot andenplads i 2. sejlads.

De to Helleruppiger var egentlig godt tilfreds med banen, en noget anden oplevelse, end den som redaktøren kunne berette fra Allan og Anette i Nacra’en – vi taler jo om samme bane område, men godt nok to forskellige dage rent vejrmæssigt!

Næste situation, hvor hovedet på os mange Bådmagasinet læsere går fra side til side.

Jonas Warrer og C.P. Lübeck kvajede sig big time i dagens første sejlads, hvor de vekslede en sikker førsteplads til en 8. plads. På sidste løber ned i mål misser den danske båd et mærke midt på banen, og opdager det for sent. En foræring til storfavoritterne uden lige, Burling og Tuke, der kvitterede med 2 prikker i fredagen sejladser.

Det der tændte mig af var C.P, som til redaktøren sagde: 'Vi misser simpelthen et R som bliver angivet på dommerbåden, vi er kun opmærksomme på 2 tallet, hvilket betyder 2 omgange, men fanger ikke det R som angiver mærket, vi sejler aldrig den bane i World Cup sammenhæng'.

Heldigvis er C.P en god sejler og fuldkommen ærlig, han erkender åbent: 'Sådan noget må jo bare ikke ske, det er utilgiveligt...' - og hans skipper Jonas Warrer havde da også efterfølgende udtalt at han mest havde lyst til at drukne sig i havnen..!

Ja, personlig forstår jeg det ikke, at den form for fodfejl overhovedet kan ske?.

Et smadret sejl var årsagen til at Jonas Høgh Christensen måtte udgå af 4. sejlads. 'Det må have væreten produktionsfejl' udtalte Jonas senere til Ritzau. Hvorfor sker den slags for Jonas og ikke nogen af favoritterne? Lad svaret blafre i luften, men kunne den slags fejl ikke været undgået?

Jeg synes ærlig talt at den gode Egon Olsen´s legendariske eder og forbandelser passer meget godt til OL i farvandet ud for Rio. Håber det bliver bedre de kommende dage?

Til slut skal vi lige have dagens største sportslige præstation, helt fra egne rækker.

Øverup skriver: 'Så efter vi havde talt med Jonas Høgh, var det i skarpt trav for at nå at fange Allan og Anette i den anden mix-zone. Det lykkedes, vores egen redaktør er da kandidat til en guldmedalje'.
Jeg kan ikke erindres, at have set - endsige hørt, Øverup i nogen gangart over små luntende trin.