Sportschef Tomas Jacobsen om ’protest-show’ – de prøver jo alt

Onsdag var det tredje dag at Anne-Marie Rindom måtte løbe ud af mix-zonen, det sted vi dødelige skrivercarle har en mulighed for at tale med sejlerne. Hver dag samme procedure – der bliver lige tid til at tale med TV ét to eller Charlie, og så er det ellers på med pigskoene efterfulgt af beskeden - det forlyder om et eller andet der starter med prote...!

Her til aften (onsdag, red.) fik vi en god snak med sportschef Thomas Jacobsen, om de første dages sejladser og hele situationen omkring protest balladen.

Ja, men de prøver jo alt udtalte Thomas til Bådmagasinet, og fortsatte – hvis du ser på resultatlisten, så har rigtig mange af sejlerne store drop, altså resultater langt nede i feltet, og det udløser unægtelig flere protestlignende situationer. Kan man få en konkurrent med ned i sølet, så er det jo ganske værdifuldt sluttede Thomas.

Ingen regel ekspert med til Rio

Med tankerne tilbage på OL i Beijing i 2008, ja så kan det måske godt undre en smule, at Dansk Sejlunion har valgt at tage til Rio uden en regelekspert. Der er ingen med, og det handler, ifølge Thomas Jacobsen, blandt andet om det antal akkrediteringer som Dansk Sejlunion kan opnå, og som Thomas ganske tydligt forklarede, så findes der jo så fine teknologiske muligheder, 'vi er tæt på online med de rette personer, de står stand-by hvis vi for brug for hjælp'.

Thomas Jacobsen havde været på Laser Radial banen onsdag, og oplevet en flyvende Rindom, og om chancerne fremadrettet sagde han, 'de er en fire fem stykker i Laser Radial feltet som sejler i en verden for sig, rent fart potentiale, heri blandt heldigvis også Rindom, så det ser godt ud, var sportchefens afsluttende bemærkning, inden vi søgte ly for regnen her i Rio.