Høghen godt tilfreds med starten på OL

Bådmagasinet var på vandet i dag for blandt andet at opleve, hvor håbløst den bane, der ligger tættest på land, er placeret! Den er ikke tæt nok på, at man kan følge med fra land, så hvad er egentlig årsagen til denne håbløse placering?

Når jeg starter med at nævnte dette, så er det fordi Jonas Høgh fik lov at ’smage’ på en 30 graders vinddrejning, lige efter han rundede som nummer tre ved første topmærke.

Vi talte med Jonas efter dagens sejladser, og på vores spørgsmål om det er ok at sejle i det område, var Høghen ganske klar i mælet, ’nej – det er kaos, og det er synd for sejlsporten’.

Jonas forsøgte virkelig at se efter luft fra venstre, da han havde rundet, men det var ikke muligt at se, og på hele første op kryds havde den (luften, red.) tendens til at komme fra bugten, så i Jonas’ optik var der kun en vej, men jeg skal love for det blev ændret. Som tidligere nævnt, en 30 graders vinddrejning, og Jonas lå pludselig parkeret. Men en godt kæmpende Høgh fandt rytmen igen, og fik sejlet sig tilbage i gamet, og sluttede på en hæderlig 13. plads i første sejlads.

Bedre i anden

Meget bedre gik det i anden sejlads, hvor Jonas igen fik en god start, og selv om han blev tildelt en straf på anden lænser, lykkedes det Jonas at slutte som nummer fire. Men to af bådene foran var disket for tyvstart, så det blev til en super flot andenplads, og samlet nummer seks.

Jonas beskrev førstedagen på vandet således: Jeg går egentlig ud og gør det jeg havde planlagt, jeg får et par gode starter, farten er virkelig tilfredsstillende, og jeg har bestemt ikke sejlet mig ud af gamet, det er der vist nok andre der har, uden at vi kunne få Jonas til at sætte navn på.

Udover at Jonas klart udtrykte sin utilfredshed med baneplaceringen under land, hvor topmærker er placeret helt inden under Sugar Loaf, så bemærkede Jonas også at flagene hos dommerne sad meget løst i dag.

Det må have været international flagdag på Finnjolle banen, for der blev delt rigtig mange ud, herunder det tidligere nævnte til Jonas, og som han ikke selv lige var klar over hvorfor han fik.

Herfra gætter vi på at Jonas blev dømt for at pumpe, men det er kun vores ydmyge gæt.

Men det var en glad Jonas der riggede af, og gejsten i øjnene er tydeligt. Med den fart Jonas lægger for dagen, og en fornuftig start på stævnet, så glæder jeg mig helt vildt til at følge Jonas den næste uges tid.Seneste nyheder
Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankeborde

Vendée Globe

Formel 1 biler på rallybane?

Kapsejlads

Waszp: Aarhus satsning skudt i gang med stor begejstring

Vendée Globe

På 4 sekunder 'nosedivede' båden som blev delt i to! - Se...

Vendée Globe

Jean Le Cam redder Kevin Escoffier - fundet kl. 02Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder