Høghen skal på vandet senere i dag

Finnjollerne indleder deres olympiske sejladser senere i dag, hvor Jonas Høgh-Christensen skal forsøge at veksle sin sølvmedalje fra legene i London for fire år siden til en medalje af guld. Ingen tvivl om at Finnjolle klassen er en af de hårdste olympiske sejlsportsdiscipliner - og konkurrencen i klassen er stor.

Ved legene i London tabte Høghen som bekendt til Ben Ainslie efter et nervepirrende medal race. Denne gang er Ainslie ikke med, men Storbritannien stiller med frygtindgydende Giles Scott, der også er opsat på at vinde guldet. Andre der kan blande sig i medaljestriden er new zealandske Josh Junior, hollandske Pieter-Jan Postma og brasilianske Jorge Zarif.

Finnjollen kom første gang på det olympiske program i 1952, hvor legene blev afholdt i Helsinki. Poul Elvstrøm tog i øvrigt OL guldet dette år i klassen. Det lykkedes efterfølgende Elvstrøm at vinde fire olymiske guldmedaljer - en rekord som stod i hele 52 år. Det var i øvrigt Ben Ainslie, der slog denne rekord ved legene i London. Dog har Elvstrøm vundet tre guldmedaljer i Finnjolle klassen, hvor Ainslie "kun" har vundet to guldmedaljer.

Finnjollernes første sejlads er programsat med start klokken 18.05, dansk tid. Sejladserne kan følges live fra klokken 17.30 på TV2 Charlie, hvor Jonathan Bay er kommentator.

 Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder