Rindom føler sig hurtigst på Laser Radial banen

De danske sejlere som har været på vandet i dag, Anne-Marie Rindom i Laser Radial, Michael Hansen i Laser samt de to surfere Sebastian Fleischer og Lærke Buhl-Hansen begge på RS:X, kom alle ganske fornuftigt fra start på OL.

Vi talte med Michael Hansen i mix-zonen, og det var en glad og ganske tilfreds Lasersejler som samtidig følte sig heldig. Ikke kun på vandet, men over at Jesper Bank og sportschef Thomas Jacobsen havde afsat tid til at være med på banen.

"Det er jo sindsygt fedt, at de havde et hul i kalenderen, og det viser helt klart det super gode billede af den måde samarbejdet på sejlerlandsholdet virker på", udtalte Hansen, og forklarede videre om dagens sejladser:

"Det er en meget stor oplevelse, og noget jeg altid har drømt om at deltage ved OL, og at det så er gået over forventning er næsten for godt til at være sandt. Alt i top 20 vil være godkendt, men hvis jeg kunne bringe mig selv i en position, så top 10 ville være muligt, når uge er gået, ja så vil det da være over al forventing", sluttede Michael Hansen af, inden han skulle ud og cykle lidt af (Spinning) for at løsne de hårdt anstrængte lår op.

Rindom havde en dag med blandede følelser. Starterne fungerede ikke, og ifølge hovedpersonen selv, ja så var hun alt for konservativ, og til Bådmagasinet udtalt Anne-Marie Rindom:

"Jeg var en smule nervøs, det var jo førstedagen, men når ugen er gået, ja så er jeg sikker på, jeg godt kan bruge den 5. og 9. plads som det blev til i dag. Jeg føler faktisk, at jeg var den hurtigste på banen, og nu har jeg rystet de værste nerver af mig, så nu skal jeg ud og give den rigtig gas i morgen - tænk hvad det ikke kan blive til, hvis jeg kommer godt fra start".

Da det samlede danske pressekorps kunne fortælle Rindom, at hun jo ligger nummer tre, blev Anne-Marie noget overrasket. "Jeg tænker ikke på resultaterne i løbet af sejladsen, jeg vil udelukkende være i nuet, med fuld fokus så jeg kan holde hovedet koldt, det er noget af det vigtigste", sluttede Rindom. 

Vandet er blevet renere

Generelt virker det som om sejlerne er ganske begejstrede over at sejle her, lige uden for havnen i Rio. Forholdene er meget vekslende, og det skifter hele tiden, noget der passer de danske sejlere glimrende.

Det er både strøm, bølger, vindstyrke og retning, som der skal arbejdes med.

Og så en ganske fed melding, alle nævner at vandet ER blevet bedre, og Rindom kunne bekræfte det med et ganske herligt ’billede’ – "vi så en skildpadde her inde i havnen i går, det beviser da helt klart, at der er sket meget den seneste tid" - det var Rindoms sidste ord, inden hun smuttede.