Aarhus hylder sine OL deltagere

Besøgende på Dokk1 vil i de kommende uger møde de lokale lokale OL-deltagere, her i blandt sejlerne. For mens de kæmper for guld til Aarhus og Danmark, bliver de hyldet med en fotoudstilling.

Natten mellem fredag og lørdag blev OL skudt i gang i Rio. Men allerede i går fredag, indtog de 15 aarhusianske OL-deltageres portrætter Dokk1.

"Aarhus er stærkt repræsenteret ved OL i Rio. Jeg vil gerne med udstillingen på Dokk1 give byens støtte til deltagerne, som er gode ambassadører for Aarhus og Danmark. Jeg håber, at udstillingerne får de mange besøgende på Dokk1 til at krydse fingre for og forhåbentligt juble sammen med deltagerne," siger rådmand
for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.

OL-deltagerne har det til fælles, at de enten bor, træner i Aarhus eller stiller op for en aarhusiansk klub. Atleterne er fotograferet af Das Büro for DIF og Team Danmark, inden afrejsen til Rio, og hele seks ud af de 15 nævnte, er sejlere. 

De 15 Aarhus-atleter, som er udstillet på Dokk1 er:

· Jonas Warrer, Sejlsport

· Allan Nørregaard, Sejlsport

· Anne-Marie Rindom, Sejlsport

· Lærke Buhl-Hansen, Sejlsport

· Anette Viborg, Sejlsport

· Michael Hansen, Sejlsport

· Sara Slott Petersen, Atletik

· Jessica Petersson, Atletik

· Victor Bromer, Svømning

· Torben Grimmel, Skydning

· Jan Ø. Jørgensen, Badminton

· Line Kjærsfeldt, Badminton

· Kamilla Rytter Juhl, Badminton

· Nina Hollensen, Roning

· Simone Tetsche, BMX

Håndbold- og fodboldspillerne blev udtaget senere og nåede ikke med på fotoudstillingen. Billederne kan ses på Dokk1 i Forvandlingsrummet forneden af rampen frem til slutningen af OL den 23. august.