Sig mig, er de fuldstændig uovervindelige?

Som i Finnjolle klassen, hvor Jonas Høgh skal op i mod en helt suverænt sejlende Giles Scott, som er stor-favorit til OL guldet i Rio, så har 49er klassen deres helt suveræne par, der siden OL i London har vundet alt.

Og jeg mener ALT hvad de har stillet op i.

De har vundet VM i 2013 - 2014 - 2015 og 2016, og har ikke tabt et 49er stævne de er stillet op i, siden de vandt OL sølv i London 2012.

De her forgudede sejlere har ikke kun vundet mesterskaberne rundt omkring i verden, nej de har såmænd ofte vundet FØR Medal Race, og det var lige netop hvad det New Zealandske team Burling/Tuke gjorde igen i går, denne gang i årets Kieler uge.

Det virker skræmmende stærkt

Warrer/Lübeck har sejlet en forrygende Kieler uge, som slutter med Medal Race i dag søndag, og forleden var de kun sølle fire point fra det New Zealandske Dreamteam, men så satte Burling/Tuke turbo på.

Tre prikker, så var det mesterskab afgjort. Det var tre prikker i vanskelige forhold med springende vind i diset vejr, hvilket unægtelig sætter hele deres præstation i perspektiv.

Perfekt timing

Men for Warrer/Lübeck ligner det en helt perfekt timing i at toppe på det rigtige tidspunkt, for med under 40 dage til en OL start i Rio, er det herligt at se de to danskere performe i den rigtige ende af resultatlisten. En lidt skæv lørdag, afsluttende med en 13/10, kostede dog andenpladsen til de lokale Schmidt/Boehme, men det ændre ikke ved at Warrer/Lübeck har performet flot.

Og som om det ikke var nok, ja så har vi endnu en dansk båd med i søndagens Medal Race. Sejlsport ligger ofte i familiegenerne, og mange vil sikkert kunne nikke genkendende til navnene i teamet Joakim Salskov-Iversen og Marcu Bay. Et ungt og ambitiøst team, som sejler deres første Medal Race nogensinde, og helt sikkert et ungt team, som vi vil komme til at hører meget mere om, når tankerne falder på fremtidens OL.

Warrer/Lübeck

Jonas Warrer og Peter Lübeck har gjort det formidabelt siden de satte sig sammen i 49eren for ganske få måneder siden, og i årets Kieler uge, som slutter med Medal Race i dag, har de på fornemste vis, fået bekræftet at de hører hjemme i toppen af verdenseliten - men hvordan får de knækket Burling/Tuke koden?