Til OL med skudsikker vest?

Så skete det igen. Endnu et sejlerteam er blevet røvet i Rio de Janeiro.

Denne gang gik det ud over det paraolympiske team fra Australien, hvor Liesl Tesch og David Staley samt deres træner måtte aflevere alle deres værdier, mens de stod og kiggede ind i en skarpladt pistol.

Det er den tredje episode af slagsen, som de olympiske sejlere har oplevet gennem de seneste syv måneder. Tilbage i december 2015 måtte en britisk kvindelig besætning aflevere deres værdier, efter at røveren havde truet dem med en kniv. I maj måned oplevede spanske sejlere samme skæbne, som deres australske kollegaer - de måtte aflevere værdier, mens de kiggede ind i en skarpladt pistol!

Læg hertil det skyderi mellem to bander, som vores egen Anne Marie Rindom oplevede i april måned på tæt hold - et skyderi som kostede et bandemedlem livet!

Skudsikker vest?

Det ER barske forhold, der leves under i det hårdt plagede Rio, men arrangørerne lover massivt tilstedeværelse af politi- og sikkerhedsfolk, når selve legene begynder.

80.000 betjente og sikkerhedsfolk er tallet, der sættes på gaderne i Rio, og personligt håber jeg naturligvis, vi når samme sikkerhedsstandard, som vi så i London. Her var intet overladt til tilfældighederne. Selvom man havde passeret den samme sikkerhedsvagt i næsten to uger, og faktisk var på fornavn med ham, så var intet overladt til tilfældighederne. Alt blev dobbelt, eller sågar trippel tjekket, det var faktisk mere krævende at komme ind på eventområdet, end at stige om bord på et fly i Kastrup!

Der var ikke kun tale om politi, men simpelthen bevæbnede styrker som holdt øje. Jeg håber, det samme bliver tilfældet i Rio, så ligefrem at skulle arbejde iført skudsikker vest i Rio, nej det tror jeg ikke bliver nødvendigt!

IMG 7372

Der blev passet godt på sejlerne i London, her britisk politi på vandscooter. Lad os håbe vi ser det samme i Rio. Foto: Søren Øverup