Weymouth venter - sidste stop inden OL

Weymouth og Portland, som er kendt fra sejlsportsdisciplinerne ved legene i London tilbage i 2012, er vært for det sidste større stævne, inden de olympiske sejlere samles i Marina da Gloria i Rio for at dyste om OL medaljer. Fra den 6.-12. juni 2016 samles ikke mindre end 380 sejlere fra 44 forskellige nationer fordelt på de ti olympiske sejlsportsdiscipliner. De skal dyste ved World Cup stævnet i Weymouth.

Amputerede felter

Det er dog ikke alle danske olympiske sejlere, der vælger at stille til start i Weymouth. Nogle af sejlerne har vurderet, at træningen frem mod OL er vigtigere, fremfor at sejle et stævne, hvor nogle af de bedste i klassen alligevel ikke stiller op. Det er nemlig meget forskelligt fra klasse til klasse, hvordan World Cup stævnet prioriteres.

Hos kvinderne i 49erFX klassen stiller europamestrene Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen naturligvis op. Feltet består af 19 både, hvor de nærmeste konkurrenter må være Alex Maloney and Molly Meech fra New Zealand samt de spanske verdensmestre Tamara Echegoyen og Berta Betanzos. Vi bør forvente en podieplads til pigerne ved World Cup stævnet.

guldmedaljer

EM guld om halsen til Jena & Katja i april måned. Foto: Flemming Ø. Pedersen

Ved mændene i 49er klassen er feltet noget større - hele 40 både stiller til start i Weymouth. Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck har bevist, at de kan være med i verdens top ti. Men duoen har brug for al den træningstid, som de har til rådighed - de har kun sejlet sammen siden marts måned.

Skærmbillede 2016 06 01 kl. 00.49.26

Warrer og Lübeck på vandet ved et tidligere World Cup stævnet. Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy/Trofeo Sofia.

I Weymouth stiller storfavoritterne fra New Zealand, Peter Burling og Blair Tuke, ikke op. Den stærke new zealandske duo har ikke tabt et stævne i årevis!

Stærk Laser Radial klasse

Anne-Marie Rindom er klar i Laser Radial klassen, hvor hun skal dyste mod navne som belgiske Evi Van Acker, finske Tuula Tenkanen, britiske Alison Young, hollandske Marit Bouwmeester, kinesiske Lijia Xu og svenske Josefin Olsson. Det er altså toppen af poppen i klassen, der har valgt at stille til start i Weymouth. Det vil undre Bådmagasinets redaktion meget, hvis ikke en af de nævnte her, vil stå øverst på podiet i Rio i august måned.

Skærmbillede 2016 06 01 kl. 00.42.52

Anne-Marie Rindom regnes for at være blandt de fem bedste Laser Radial sejlere i verden. På ISAF's officielle verdensrangliste ligger hun nummer to. Førstepladsen indtages af hollandske Marit Bouwmeester.

Derudover stiller Michael Hansen til start i Laser Standard, hvor feltet er på 39 både. Ligesom Sebastian Fleischer er klar på sit RS:X bræt, hvor feltet tæller 21 mænd.

Sejladserne i Weymouth starter den 8. juni 2016, og stævnet afsluttes med et medal race, der sendes live.Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"