Høghen er klar til OL

Den danske finnjollesejler Jonas Høgh-Christensen er udtaget til sit fjerde OL. Jonas Høgh-Christensen har stoppet karrieren et par gange for derefter at vende tilbage og triumfere. Nu er dansk sejlsports comeback-kid nr.1 klar til endnu et OL, idet DIF’s olympiske komité har udtaget Jonas Høgh-Christensen til De Olympiske Lege i Rio. Dermed skal Jonas Høgh-Christensen forsvare de danske farver for fjerde gang ved et OL.

Jeg havde jo, for nu at være helt ærlig, forventet, at det ville lykkes mig at blive udtaget til OL, men det er fedt, at det nu er på plads. Jeg kæmper godt nok med, at tingene går lidt i mod mig rent sportsligt i øjeblikket, og jeg døjer med lidt skadesproblemer, men overordnet synes jeg, at processen frem mod Rio er god", siger Jonas Høgh-Christensen.

Ved sidste OL i London 2012 leverede den danske finnjollesejler et unikt drama, da han vandt sølv efter en hård duel med briten Ben Ainslie. I forhold til legene i Rio ser Jonas Høgh-Christensen igen en OL-medalje som en god mulighed. "Jeg var ikke kommet tilbage igen-igen, hvis det ikke var, fordi jeg troede på, at jeg kunne gøre mig gældende og vinde en medalje af hvilken som helst karat. Og det tror jeg stadig på".

DIF’s chef de mission, Morten Rodtwitt, er glad for at have Jonas Høgh-Christensen klar i OL-truppen. ”Jonas Høgh-Christensen er jo en af vores mest erfarne atleter, og han har en helt unik vindermentalitet, som man kun kan misunde. Han er typen, der går forrest, og det lyser nærmest ud af ham, at han vil vinde medaljer til Danmark. Det bliver igen meget spændende at følge ham ved et OL".

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, glæder sig også over, at Jonas Høgh-Christensen har valgt at forlænge karrieren. "Først og fremmest er det meget glædeligt, at Jonas har valgt at repræsentere Danmark til endnu et OL. Han er en fantastisk sejler, og med sin professionalisme og ro er han en stor bonus for OL-holdet. Vi vil meget gerne fastholde topatleter længere i sporten, og Jonas er et eksempel på en atlet, der formår at få elitesport, uddannelse og arbejde til at gå op i en højere enhed. Han er et godt billede på, at den danske model virker på højeste niveau", siger Lone Hansen.America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder