De sidste forberedelser inden Princesa Sofía Cup - spændende uge i vente på Mallorca

I dag starter den 47. udgave af Princesa Sofía Cup, der sejles ud for Palma de Mallorca.

Mange af sejlerne bruger cup'en som opvarmning forud for det kommende OL i Rio. Over 1.000 sejlere er samlet for at dyste i mange forskellige klasser. Frem til på lørdag sejles der i samtlige OL klasser, og set med danske øjne, skal det blive spændende at følge de danske OL kandidater, og naturligvis dem som allerede er udtaget til OL i Rio.

Således er Jena Mai Hansen og Katja Salskov Iversen på plads i deres 49erFX, når første startskud lyder. Ligesom det bliver spændende at følge Jonans Warrer og Christian Peter Lübeck i 49er klassen.  Kan de indfri sportschef Thomas Jacobsens nye krav? For få uger siden, hvor bruddet mellem Warrer/Thomsen blev en realitet udtalte sportschefen, ”Hvis en ny besætning formår at levere resultater med rimeligt OL-perspektiv, så vil der være mulighed for at indstille dem til OL-udtagelse. Men det bliver en krævende udfordring med så kort forberedelsestid. Lykkes det ikke, må vi formentlig opgive at stille op med en 49er i Rio,” siger Thomas Jacobsen.

Princesa Sofïa Cup bliver nemlig duoens første internationale stævne sammen - godt fire måneder før OL. Udover Warrer og Lübeck stiller fire andre danske hold op i 49er klassen.

Hos pigerne er der kun et dansk hold mere end Jena og Katja.

Skærmbillede 2016 03 28 kl. 08.13.36

Jena og Katja stiller op i 49erFX klassen. Foto: Per Heegaard.

Flere af sejlerne har været på Mallorca i et stykke tid for træne forud for stævne. "Når vi sejler stævner, er det vigtigt for os at køre vores daglige rutiner, så vi altid er 100% klar til start. Disse rutiner opbygger vi allerede inden stævnet. Her på Mallorca er en af vores skønne rutiner morgen opvarmning med det danske hold", lyder det fra Jena og Katja.

996677 1392713654088193 9086870234181977853 n

Morgentræning på Palma de Mallorca for de danske hold. Foto: Per Heegaard

I Laser Radial klassen stiller fire danske sejlere op - heri blandt Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni. Om det bliver Rindom eller Gunni, der skal repræsentere Danmark ved OL afgøres først ved VM, der sejles i næste måned i Mexico. Det bliver spændende om Anne-Marie Rindom kan forsvarer titlen som verdensmester i klassen. Men stævnet på Mallorca kan passende bruges til at pudse formen af og se, hvor stærke konkurrenterne er.

I Nacra 17 klassen er det afgjort, at Allan Nørregaard og Anette Viborg repræsentere Danmark - og derfor er der kun et dansk hold på plads på Mallorca.

Giles vs. Jonas

Sidst, men så absolut ikke mindst, ja så skal vi se om Jonas Høgh kan forbedre sin 11. plads fra det netop overstået EM. Her lagde Jonas rigtig godt ud, men de vekslende vindforhold drillede den erfarne sejler, og Jonas måtte stå og se på, da medal race blev afviklet.

Ekstra interessant bliver det at følge, ikke kun Jonas’ – men hele Finn-feltets dyst mod Giles Scott – Ben Ainslies afløser. Giles Scott var ikke med ved VM, og som Jonas selv tidligere har udtalt, 'Giles – han er uhyggelig, og om muligt endnu bedre sejledne en Ben!' Det siger vist ikke så lidt. Jonas' mål må være at nå medal race, og gerne i top fem, set herfra.Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Comfortina 32 - rummelig med attraktiv sejlglæde

Kapsejlads

Silverrudder 2020: Følg din favorit live

Kapsejlads

Vendée Globe: Boss'n viser den frem

Kort Nyt

Klar til Silverrudder for niende gang

Motor

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"