Spændingen stiger i Clearwater

De danske 49erFX sejlere er på plads i Clearwater, USA. Her starter VM i næste uge, der også er det sidste VM inden OL i Rio til sommer. Altså en oplagt mulighed for at teste formen af op imod verdenseliten. VM afholdes sammen med de to øvrige doublehanded OL klasser, 49er og Nacra 17. Over 120 besætninger fra 37 lande vil være klar på vandet ud for Clearwater i Florida.

Når OL flammen i august måned bliver tændt i Rio, så er det første gang, at der dystes i 49erFX og Nacra 17 klassen, hvorimod mændens 49er har været på OL programmet siden 2000, hvor OL blev afholdt i Sydney, Australien.

Afgørelsens time

VM markerer også afslutningen på de danske OL udtagelsessejladserne i 49erFX og Nacra 17. Ved World Cuppen i Miami blev der vendt op og ned på den interne stilling i 49erFX klassen mellem aarhuspigerne Ida Marie Baad & Marie Thusgaard og Helleruppigerne Jena Mai Hansen & Katja Salskov Iversen.

1600px COLOURBOX14135707

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er på jagt efter en OL billet. Foto: Flemming Østergaard Pedersen, Dansk Sejlunion.

For de to aarhusianske sejlere har det været en ren mavepuster at føre OL udtagelsen til at være bagud med syv points inden det alt afgørende stævne. Ida Marie og Marie udtaler: Efter World Cup stævnet står vi tilbage med skuffelse, ærgrelse, frustration og er kede af det. Nu bliver det mega svært at udtage os til OL, tingene skal virkelig flaske sig for os til vores sidste og afgørende udtagelsesstævne. Men, men, men kampen er ikke slut endnu. Vi har tænkt os at gøre alt, hvad vi kan for at sejle bedre til VM. Vi er klar til at kæmpe til det sidste. Desuden mangler vi jo stadig guldmedaljen i vores VM-medalje-samling, så det er et af vores store mål for næste uge.

Stilling i OL-udtagelse VM 2015 WC Miami VM 2016 Point i alt

Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen

4 2 - 36
Ida Marie Baad/Marie Thusgaard 3 10 - 29
Maiken F. Schütt/Anne-Julie F. Schütt 7 14 - 21

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen har brugt de seneste dage på at træne i VM farvandet. I Miami manglede der vind og bølger - Clearwater har for tiden masser af begge dele. De to friske pigerne udtaler efter en træningssejlads: Vi har været ude og lege i bølgerne, og vi må ærligt indrømme, at vi er glade for at være tilbage på land i god behold - for det var vildt!.

1600px COLOURBOX14135724

Jena Mai Hansen & Katja Salskov-Iversen fører OL udstillingen. Foto: Flemming Østergaard Pedersen, Dansk Sejlunion.

Det store spørgmål bliver, vil begge besætninger vælge at sejle stævnet? - Eller vil de kæmpe internt om OL udtagelsen, hvor de ligger og sejler på hinanden. Et såkaldt stævne i stævnet. Man bør huske på, at OL har været den ypperste drøm for dem alle.

Match race i Nacra klassen?

I Nacra 17 klassen dyster Allan Nørregaard & Anette Viborg og Lin Ea Cenholt & Christian Peter Lübeck om Danmarks plads ved OL. Stævnet i Clearwater er ligeledes afgørende. Kun fire points adskiller de to hold, så det er virkelig en klasse, hvor alt er åbent endnu.

1600px COLOURBOX15814983

To af de fire sejlere skal til OL, men først er der lige et vigtigt VM stævne, der skal sejles. Foto: Flemming Østergaard Pedersen, Dansk Sejlunion.

Stilling i OL-udtagelse EM 2015 WC Miami VM 2016 Point i alt
Allan Nørregaard/Anette Viborg 3 30 - 18
Lin Ea Cenholt/Christian Peter Lübeck 7 21 - 14
Daniel Bjørnholt/Anne-Line Thomsen 36 - - 0

Det er næppe en tilfældighed, at Danish Nacra Team, der er den officelle Facebookside for de to teams, har ændret navn til Team Match Race. Det bliver en kamp om de vigtige points, der er afgørende for, hvilket hold Danmark sender afsted til Rio.Kort nyt

Krydstogt i danske farvande til sommer

Kort nyt

Vinteropbevaring: Bådejere i klemme

★ Tursejlads

★ UFO’er til søs: Hvor farlige er de?

World Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Udvalgte artikler *


Produktnyt