Dansk Sejlsport inde i Team Danmark varmen

Det er ik' så ringe endda, kender jeg nogen der vil sige, om de seneste toner der er sendt ud fra Team Danmark til Dansk Sejlunion. Unionen er netop et af de forbund, der kan se frem til flere penge i Ol året 2016. Det har været et flot år for dansk sejlsport, hvor en lang række sejlere i år har leveret store præstationer til EM og VM – senest med VM-guld til Anne-Marie Rindom i Laser Radial.

Elitesejlerne får mulighed for at investere 745.000 mere i OL-forberedelserne, hvor otte klasser har kvalificeret sig til at kæmpe om OL-medaljer i Rio.

Pengene skal blandt andet bruges på at leje både lejligheder og lokaler ved havnen under OL i Rio, hvor sejlerne kan få hjælp fra Team Danmarks eksperter mellem sejladserne. Der bliver råd til en kok, der skal sørge for, de får den rigtige kost, under konkurrencerne, og ikke mindst en træningsbase i Rio.

Her vil der frem mod OL ligge danske både, så sejlerne kan komme ned og træne på de baner, hvor OL vil blive afholdt. 'Det vil give sejlere rigtig godt kendskab til de lokale forhold i vandet ud for den brasilianske storby', fortæller sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jakobsen.

'Den faste træningsbase i Rio giver os nogle unikke muligheder for at blive fortrolige med forholdene i Rio de Janeiro. Vind- og strømforholdene er meget forskellige på de seks baner, der skal sejles på til OL, og derfor er det afgørende, at sejlerne kan komme på flere og længerevarende træningslejre i området, så de står så godt forberedt til at kæmpe om medaljer til Danmark som muligt', slutter Thomas Jakobsen.Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder