To danske Race Officials ved OL i Rio

Udover danske deltagere i otte af de ti olympiske klasser i Rio de Janeiro, så vil der igen være danskere involveret i afviklingen af De Olympiske Lege.

ISAF offentliggjorde forkort tid tiden alle navnene på, hvem der er kommet med på ISAF Race Officials holdet, og som skal medvirke til at sikre en høj kvalitet på OL-sejladserne for de 380 olympiske sejlere.

Jan Stage fra Aalborg bliver vice-chairman i den olympiske jury, og det er fjerde gang, at Jan er med, første gang var i Athen 2004. Jan Stage er i dag en af Danmarks mest erfarne International Judges, og har deltaget i juryarbejdet i Americas Cup to gange samt i et utal af internationale mesterskaber og World Cup sejladser i de olympiske klasser i de siden starten af 0-erne. Jan besidder også posten som formand for ISAF Race Officials Committee, som er den overordnede komite i International Sailing Federation for International Judges, Internaional Umpires, International Race Managers samt International Measurers.

Thomas Jørgensen fra Svendborg er kommet med i Race Management gruppen ved OL, og det bliver tredje gang, at Thomas er med på banerne, første gang var i Qingdao i 1988. Thomas er tillige involveret i ISAF Race Management Sub-Committee, og han er International Race Officer.

Udvælgelsen af ISAF Race Officials til OL er sket efter 2 års vurderinger og overvågninger, som blandt har omfattet 2014 ISAF Sailing World Championships i Santander, Spanien samt en række andre internationale events for de olympiske klasser.

Det samlede hold af Race Officials til OL kommer fra 35 forskellige lande, og de skal nu i gang med de endelige forberedelser frem mod OL-sejladserne, som finder sted fra Marina da Gloria, Rio de Janeiro fra den 8.-18. august 2016.