Warrer/Thomsen dummede sig i Medal Race!

Rio test event For-OL er ved at være slut. Det kan stadig blive til en dansk medalje, og noget overraskende vil det være Nacra17 teamet med Lin Ea Cenholdt og C.P. Lübeck som holder fanen højt, men vi bliver nød til at vente endnu en dag før det endelige resultat foreligger.

Planlagt til fredag

Medal Race i Nacra17 var egentlig planlagt til fredag, men som så mange gange før i denne test event i Rio, ja så løb dagen tør for timer, og Nacra's Medal Race blev udsat til i dag lørdag.

Erfaringer rigere

De danske sejlere er mange og vigtige erfaringer rigere efter sådan en uges sejladser i Rio. Kæmpe vinddrejninger, strøm, og alt hvad der skal til, for intet er givet. Selv en Giles Scott i Finnjollen ser ud til at være til at tale med. {redmod}Lur mig, Scott lukkede hullet op til den førende Pieter-Jan Postma fra Holland, og vi har en situation som Jonas Høgh kan genkende fra Weymouth.

Scott er kun ét enkelt point fra Postma, og mit gæt er at Scott står øverst på skamlen, når Finnjollerne har sejlet deres Medal Race lørdag.

Høgh går ind i Medal Race på en 8. plads med en del point op, så det handler bare om at høste de erfaringer der kan tages med hjem fra sådan en sejlads.

Godkendt afslutning i Radial

I Laser Radial sluttede Anne-Marie Rindom fint af med en tredjeplads i deres Medal Race. Det var dog ikke nok til at blande sig på skamlen, men helt sikkert en lille oprejsning, med en klart stigende formkurve i ugen der er gået.

Hvis Anne-Marie kommer bedre fra start næste år, er jeg sikker på der ligger en potential medalje og lurer. Rindom sluttede stævnet som nummer syv.

Ude med madforgiftning

RS:X surferen Sebastian Fleischer måtte udgå i ugens løb, en madforgiftning som havde ramt den unge surfer var forklaringen!

Tidligere på ugen, så man i den internationale presse, den 20 årige syd-koreanske surfer Wonwoo Choen blive bragt på hospitalet, totalt udmattet, dehydreret og i det hele taget 'bevistløs' – her mener man der er tale om en af de bakterier som der har været skrevet så meget om på grund af Rio's forurenede vand. Pudsigt at det lige netop handler om to surfere som er blevet syge.

49'er dummede sig

Begge skiff-joller 49er og49erFX sluttede som nummer otte.

Ida og Marie kæmpede en kamp for at knække koden på vandet ud for Rio. De har tidligere udtalt 'det er svært' - De to så sejrsvante piger har ikke rigtig kunnet finde rytmen, men en førsteplads i torsdagens sejlads giver trods alt troen på de nok skal finde formen.

Warrer/Thomsen stod imidlertid for ugens 'stunt' - på den uheldige, men også dumme måde!

På teamets Facebook kan man denne lørdag morgen læse følgende forklaring, citat:

Pinligt! I dag havde vi ikke styr på banen. I stedet for at gå i mål ved dommerbåden, som man plejer, skulle vi igennem gaten og ned til en separat mållinje. Det havde vi ikke set, hvilket er for dårligt. Vi må tage til takke med en samlet 8. plads, og en lektie om at have bedre styr på sejladsbestemmelserne. Godt at det var test-event.

Den lader vi lige stå et øjeblik! Det MÅ bare ikke ske, og jeg sidder og tænker lidt over, hvor var coachen henne i den sammenhæng? Gennemgår man ikke dagen på vandet inden man smider fortøjningerne?

Der burde være tid nok i Rio, hvor der har været ventet i det uendelige.