Danskerne rykker frem ved For-OL

 

Med en række gode præstationer i de afsluttende kvalifikationssejladser er fire danske både klar til Medal Race ved For-OL i Rio.

Tilbagevendte Jonas Høgh-Christensen har gode chancer for at blive den femte dansker i finalerne. Med placeringer som 2, 5 og 10 i de tre sejladser torsdag viste Høgh "moments of past glory", som han skrev i en kommentar på de sociale medier.

Modsat de fleste øvrige klasser mangler finnjollerne stadig en enkelt kvalifikationssejlads, men med en øjeblikkelig syvendeplads tyder alt på, at Høgh skal sejle Medal Race for første gang siden de intense dage ved OL i 2012.

"Ikke alt har været imponerende, men jeg lærer en masse og føler mig langsomt og sikkert på vej tilbage i form," siger Jonas Høgh-Christensen.

Nacra med medaljechance

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck i Nacra 17 har stået for den bedste danske præstation ved For-OL. Det blev kraftigt understreget torsdag, hvor de med bl.a. to andenpladser i de tre sejladser rykkede op på en samlet tredjeplads før Medal Race.

Stillingen er helt tæt blandt de forreste og med bl.a. de dobbelte franske verdensmestre lige i hælene, skal der endnu en toppræstation til for at få en medalje i hus for de to unge danskere.

Begge 49er-klasser ligger syv

Også Jonas Warrer og Anders Thomsen i 49er viste fremgang torsdag med bl.a. en sejr og en tredjeplads. De danske VM-sølvvindere fra sidste år er på en samlet syvendeplads før Medal Race.

Til gengæld havde Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i 49erFX en mareridtsagtig dag, hvor de først blev diskvalificeret for tyvstart. I næste sejlads blev de fanget i et totalt vindhul – sammen med næsten hele feltet – og kunne ikke komme i mål inden for tidsfristen. Deres tredje sejlads gave en halvtung niendeplads. Dermed er de uden medaljechance, men sejler Medal Race fra en syvendeplads.

Rindom: vigtige erfaringer med hjem

Sidste dansker i Medal Race er Anne-Marie Rindom i Laser Radial.

"Jeg nåede lige til sidst at sejle mig op i top-ti. Jeg er glad for at være med i Medal Race, men er generelt skuffet over min performance. Det går op og ned i sport, og jeg satser på, at stævnet har givet mig en masse erfaringer, som jeg kan bruge det kommende år," siger Rindom, der ligger på ottendepladsen før Medal Race.

Medal Race i alle klasser sejles fredag aften dansk tid.

Se alle resultater fra For-OL her