Svære forhold ved For-OL: Fleischer udgået med madforgiftning

For-OL i Rio er sejlernes generalprøve, før det om et år går løs med de olympiske sejladser samme sted. Der er danske sejlere til start i alle de syv klasser, hvor Danmark har sikret en nationsplads ved OL.

Efter de første dages sejladser har resultaterne ikke været alt for overbevisende. Bedst placeret ligger Ida Marie Baad og Marie Thusgaard med en femteplads i 49erFX - og en opadgående formkurve - mens den positive overraskelse er Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck med en foreløbig sjetteplads i Nacra 17.

Nacra 17 er lyspunktet

"Jeg vil godt fremhæve Nacra'en, der indtil nu har sejlet op til sit potentiale og ligger solidt i top-ti. Men generelt har vores resultater ikke været prangende," siger landsholdets sportschef Thomas Jacobsen.

"Rio-området har nogle udfordrende vind- og strømforhold, som sejlerne ind i mellem har svært ved at læse. Men vi begynder at få en god fælles forståelse af de enkelte baneområder, og vi tager en masse viden og data med hjem til brug for vores videre opbygning frem mod OL," siger han videre.

Høgh på 11. plads

For-OL er Jonas Høgh-Christensens første konkurrence, siden han i juli trappede sit comeback op på fuld tid. I finnjollernes foreløbige fem sejladser har Høgh henter placeringer mellem 2 og 16. Samlet er han nummer 11 før de sidste to dages sejladser.

Generelt lider stævnet under manglende vind, og arrangørerne er kraftigt bagud med at afvikle de planlagte sejladser. Til gengæld har vandforholdene i Rio ikke været noget væsentligt tema indtil nu, siger Thomas Jacobsen.

"Vandet er ok, men vi har nok ikke lyst til at bade inde i bugten. Særligt i marinaen, hvor vi sejler ud og ind, er der en miljøudfordring med nogle afløb. Vi ved, at brasilianerne arbejder på at skabe en holdbar løsning," siger han.

Surfer udgået med madforgiftning

Den danske RS:X-surfer Sebastian Fleischer måtte onsdag udgå af For-OL. Ikke på grund af vandet, men som følge af en madforgiftning.

"Maden er af svingende kvalitet, så vi er opmærksomme på, at en god kok vil kunne gøre en forskel for vores præstation. Det er afgørende, at sejlerne kan opretholde et tilfredsstillende energiniveau hele perioden før og under OL," siger Thomas Jacobsen.