Søstrene Schütt vinder i Rio

Om en uge starter den olympiske testevent i Rio, i 'folkemunde' normalt kaldet For-OL, og ligesom de sidste par år blev Rio International Sailing Week afholdt umiddelbart før testeventen, således at sejlere fra hele verden også kunne deltage i denne event.

Den eneste klasse med dansk deltagelse var 49eFX, men her deltog til gengæld alle tre danske 49erFX besætninger, som man efterhånden er vant til at de i top 10 ved stort set alle internationale stævner.

Maiken & Anne-Julie Schütt sejlede et flot stævne, hvor de scorede top 5 placeringer i 8 ud af de 11 gennemførte sejladser, og sluttede med 38 point foran New Zealænderne Maloney/Meech, som ligger nr. 2 på verdensranglisten.

Søstrene skriver på ”Horsens til OL” facebook siden:

Guld i Rio ! Præmieoverrækkelsen er netop slut, og vi vandt sku det lille stævne, vi har sejlet de sidste fire dage! Kæmpe glade over at fyre den af på Rio-bugten. Dét giver selvtillid !

Det er Maiken & Anne-Julié's anden stævne sejr i 2015, idet de tidligere på foråret vandt Princesa Sofia Cup og for en måned siden vandt de bronze ved EM, så de har haft dere hidtil bedste sæson siden de startede i49erFX.

Jena Mai Hansen & Katja Salskov blev nr. 4, mens Ida Baad & Marie Thusgaard blev nr. 8.

De dobbelte brasilianske verdensmestre og nr. 1 på verdensranglisten Grael/Kunze blev sidst i feltet, men de sejlede også kun fire af de 11 sejladser, hvoraf de vandt de to. Så mon ikke de viser deres fulde potentiele når For-OL eventen starter på deres hjemmebane i Rio.

Feltet var på 16 både, hvilket er omkring den størrelse at OL-feltet i 49erFX vil have.

Når For-OL starter i næste uge er det Ida Baad & Marie Thusgaard, som deltager for Danmark, hvor der kun er én deltager per klasse.Seneste nyheder
Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger bådSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder