Sejlsporten endeligt afvist i Paralympics 2020

International Paralympic Committee’s (IPC) topledelse har nu endeligt konkluderet på et tre dages møde i Japan, at der ikke bliver sejlsport på programmet for 2016 Paralympic Games i Tokyo 2020.

IPC ledelsen har godkendt det endelige program med 22 idrætsgrene, og det betyder samtidig, at sejlsportens mulighederne er udtømt. Beslutningen tidligere i år på IPC’s møde i Abu Dhabi står dermed fast.

Problemet var, at sejlsporten ikke i tilstrækkelig grad havde godtgjort, at man er repræsenteret i minimum 32 lande og 3 kontinenter.

ISAF havde ellers hyret et professionelt, internationalt kommunikations selskab til at promovere sejlsporten overfor IPC, men det kom man for sent i gang med.

Læs også: ISAF kampagne skal sikre deltagelse i Paralympics

Derfor må ISAF sammen med de nationale sejlunioner over hele verden nu i gang med at udvikle handicapsejlsporten således at flere lande kommer i gang med aktiviteter i én eller flere af de tre Paralympiske klasser.

Målet skal være at sikre større deltagelse i de årlige ISAF Disabled World Sailing Championship, ISAF World Cup's, Paralympic Qualification events samt Paralympics 2016, således at man bedre kan dokumentere sejlsporten berettigelse og ansøge om at være med igen på programmet i 2024.

Samtidig vil ISAF støtte op om udviklingsprogrammer i enkelte lande og tilbyde internationale træningsarrangementer, ligesom man vil tilskynde de nationale sejlunioner til at intensivere udviklingen af sejlads for handicappede på breddeplan.

International Sailing Federation har ansøgt optagelse i IPC, og dette forventes at blive en realitet senere i 2015 på IPC’s generalforsamling i Mexico.

Tidligere var det International Foundation for Disabled Sailing (IFDS), som var medlemmer af IPC, men da IFDS i 2014 blev fusioneret ind i ISAF, så skal ISAF formelt ansøge om optagelse, hvilket forventes at være en formalitet.Branchenyt

Svensk bådindustri kræver forbedret identifikation af båden

★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivillige

Kort nyt

MiniTransat 2021 usikker: Svensker kæmper videre

Vendée Globe

HUGO BOSS med skipper Alex Thomson udgår...!

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Kapsejlads

Round Denmark Race Inshore 2021 - tilmeldingen åben...

Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder