Største Regatta nogensinde i Medemblik

Efter at ISAF har reduceret deltagerantallet i World Cup stævnerne til max. 40 både i hver klasse, så vokser de andre store europæiske stævner i popularitet, specielt stævnerne som er en del af EUROSAF Champions Sailing Cup serien.

I påsken deltog mere end 800 både fra over 80 nationer i Princesa Sofia Trophy på Palma bugten, hvilket gjorde dette stævne til verdens største stævne for olympiske bådtyper.

{redmod}En måned senere sejledes Garda Trentino Olympic Week med næsten 500 både fra 54 nationer, og det var tillige det største stævne på Garda Søen i mange år.

Og i dag starter Delta Lloyd Regatta i Medemblik, og stævnet bliver det største afholdt nogensinde i med 700 både fra 74 nationer. Der sejles både i de 10 olympiske klasser samt de 3 Paralympiske klasser.

Stævnet er det tredje stævne i EUROSAF Champions Sailing Cup serien, og samtidig også kvalifikationsstævne til ISAF World Cup stævnet om nogle uger i Weymouth, hvor der blev sejlet OL i 2012. Hver klasse kvalificerer 10 både til World Cup stævnet, og dette er en af årsagerne til, at Delta Lloyd Regatta’en er blevet endnu mere attrativ for mange sejlere.

De største klasser bliver som sædvanlig Laser og Laser Radial med henholdsvis 160 og 90 deltagere.

Danske topsejlere i 49erFX og Laser Radial har fravalgt dette stævne, idet de allerede er kvalificeret til at deltage i World Cup stævnet i Weymouth den 8.-14. juni, men i Nacra 17 deltager de to bedste danske hold alligevel, selvom de allerede er kvalificeret og tilmeldt til Weymouth stævnet.

De danske deltagere i Finn, Laser og RS:X kvinder har mulighed for at kvalificere sig til World Cup stævnet, hvis de opnår topplaceringer, og endvidere kan de score vigtige point til verdensranglisten, hvor de 30 bedste altid inviteres til World Cup stævnerne.

I Finn og Laser deltager en del unge talentfulde danske sejlere, men derudover ser man ikke mange af de yngre danske besætninger i OL-klasserne, som ellers havde mulighed for at deltage i et højkvalitetsstævne i Medemblik, ganske tæt på Danmark, hvor der netop kunne være mulighed for unge, talentfulde danske sejlere at få hård international konkurrence.

Danske deltagere i stævnet er:

Nacra 17: Allan Nørregaard/Annette Viborg – Lin Ea Cenholt/Christian Peter Lübeck

Laser: Michael Hansen – Patrick Döpping - Carsten Frøkjær Faubel

Finn: Andre Højen Christiansen - Jacob Stachelhaus - Stig Steinfurth

RS:X kvinder: Lærke Buhl-Hansen

Opdateret med tirsdagens resultater:

I Nacra 17 lagde Allan Nørregaard/Annette Viborg stærkt ud og ligger nr. to med serien 8-6-5, med de franske verdensmestre.på førstepladsen.

I Finn klarede de danske sejlere sig også pænt efter to sejladser, idet Stig Steinfurth ligger nr. 10, Andre Højen Christensen nr. 11 og Jacob Stachelhaus nr. 14.

Lærke Buhl-Hansen ligger nr. 20 i RS:X og bedste dansker i Laser er Michael Hansen som nr. 67.

2015 Delta Lloyd Regatta webside

Champions Sailing Cup Series webside