ISAF præsidenten: I have a dream

Ved underskrivelsen af aftalen om ISAF Worlds 2018 i Aarhus onsdag middag udtrykte borgmester Jacob Bundsgaard, rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad samt ISAF præsident Carlo Croce på hver sin måde deres glæde over, at det kæmpemæssige, prestigefyldte stævne kommer til Aarhus i 2018.

Carlo Croce, som selv er tidligere OL-sejler og flere gange har konkurreret med sin mangeårige mentor samt personlige ven, den danske sejlsportslegende Paul Elvstrøm, glædede sig på denne måde med disse meget hjerteligt udtalelser samt et stort ønske fra ISAF's side - og sagde blandet andet "I have a dream":

”ISAF Worlds er ISAF’s mest prestigefyldte event, og det er et kompliceret stævne at afvikle. Stævnet er mere end dobbelt så stort som den olympiske sjelsportskonkurrence, og derfor er det vigtigt, at ISAF har de absolut bedste og mest kompetente samarbejdspartnere.”

”Det har vi fået med Aarhus som værtsby for et af verdens vigtigste sejlsportsbegivenheder, næst efter de olympiske lege.

”Da ISAF modtog budmaterialet fra Aarhus, var jeg meget glad. Jeg var ikke selv med i den komité som skulle vælge vores kommende vært, men jeg håbede selv, at Aarhus og Danmark ville få eventen.”

”Både ISAF og jeg har stor tiltro til, at Aarhus og Danmark vil levere den absolut bedste event. Det er vigtigt for sejlerne. Og det er vigtigt for at kunne promovere sejlsporten og få skabt større gennemslagskraft i TV og andre medier.”

”Jeg føler mig hjemme i Aarhus, og jeg føler at jeg er blandt venner.”

Jeg har en drøm – og det er at Aarhus vil være positive overfor at tilføje yderligere nogle klasser til eventen, nemlig de tre Paralympiske klasser. Det er utrolig vigtigt for ISAF og sejlsporten, at vi kan gøre så meget som muligt for de handicappede sejlere, og for at få sejlsporten tilbage på det Paralympiske program.”

”Og det håber vi at Aarhus også vil kunne hjælpe ISAF og sejlsporten med. Jeg ser frem til vores fortsatte drøftelser omkring dette.”

”Jeg er også blevet forelsket i byen Aarhus, hvor der er så mange unge mennesker i gaderne. Det er en livsstil og et miljø som jeg elsker.”

”Jeg er en stor fan af de skandinaviske demokratier og jeres måde at gøre tingene på. Jeg har 100% tiltro til, at Aarhus vil levere et topevent og indfri alle ISAF’s forventninger.”

”Eventen vil give en masse igen til Aarhus By, og jeg håber at borgerne vil støtte fuldt og helt op omkring sejlsportskonkurrencerne. Vi så i Santander, på trods af alle vores problemer med stævnet, at der kunne skabes meget stor offentlig interesse omkring sejlsport. Der var 30.000 til åbningsceremonien og vi fik en masse TV og medie dækning. Det ISAF også gerne være med til at støtte op om under ISAF Worlds 2018.”

Aarhus contract signing_01_DanIbsen_530

Carlo Croce (i midten) ses her sammen med repræsentanter fra alle partnerne fra Aarhus, Sport Aarhus Events, Sailing Aarhus samt Dansk Sejlunion. Foto Dan Ibsen

ISAF Worlds 2018 bliver det største sejlsportsstævne i Danmark nogensinde, ligesom det også i relation til antal deltagende nationer vil blive den største interationale idrætsbegivenhed i Danmark nogensinde. Der kommer mere end 800 både og 1200 sejlere fra op mod 100 nationer. Herudover kommer der tusinder trænere, ledere, supportfolk og medie repræsentanter.

ISAF ønsker tillige, at Kiteboarding bliver en del af eventen, og kommer der tillige op til tre Paralympiske klasser med ved ISAF Worlds 2018 – ja så bliver det intet mindre end det største sejlsports VM nogensinde. Så nærmer man sig 1000 både og op mod 1500 sejlere.

ISAF Worlds er tidligere afholdt i Cadiz/Spanien i 2003, Cascais/Portugal i 2008, Perth/Australien i 2011 og Santander/Spanien i 2015. Alle gange alene med de olympiske klasser.

Bådmagasinet talte også med byens og Sailing Aarhus repræsentanter, Sport Event Aarhus, Sport Event Danmark samt Dansk Sejlunion under den hyggelige underskriftsceremoni i ”Glasbåden” udfor Pakhus 27 i Nordhavnsgade ved Aarhus Havn.

Og ingen af dem kunne naturligvis ”få hænderne ned” i glæde over, at det efter 15 års indsats er lykkedes at få ISAF Worlds til Danmark. Drømmen blev allerede født i 1999 af Aarhusklubberne og Dansk Sejlunion, og klubberne havde en delegation i Melbourne til et kæmpestort stævne, med VM i de fleste af OL-klasserne. Det var ikke et ISAF Worlds, men det blev dette stævne, som blev startskuddet til ISAF World Sailing Championships.

Læs også: Alle sejl bliver sat til mod ISAF Worlds 2015America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *