ISAF World Cup på ’ret kurs’

Bådmagasinets samarbejdspartner Sail-World.com har talt med ISAF Head of ISAF Sailing World Cup, canadieren John Craig i Hyeres i Sydfrankrig.

World Cup serien fungerede i 2013 efter mange sejleres opfattelse mildest talt ikke særlig godt. Der var to meget stærke stævner i Europa samt et fornuftigt stævne i Miami, mens stævnerne i Qingdao og Melbourne har slet ikke kunnet tiltrække elitesejlere fra hele verden, selvom man kan score mange point til verdensranglisten.

ISAF ansatte for et år siden en ny chef som skulle arbejde målrettet med at skabe en ægte World Cup, som kunne være en attraktiv serie for de olympiske topsejlere samt i højere grad profilere sejlsporten som en global sport. John Craig's baggrund er, at han var ’Principal Race Officer’ (PRO) for den 34. Americas Cup, så det er en stærk kapacitet, som ISAF har tiltrukket til dette vigtige job.

Interviewet med John Craig varer ca. 10 minutter, og giver et rigtig godt overblik over det store arbejde, som ISAF har gjort inden det nye koncept kunne implementeres i Hyeres. Samtidig fortæller John også om det meget store arbejde der ligger foran de kommende år, som skal sikre, at ISAF Sailing World Cup’en vil være fuldt implementeret i 2017 til den næste Olympiade periode.

Noget af det, som skal gøre World Cup’en til en succes vil være, at sejlerne nemt kan få transporteret bådene fra Weymouth i juni til Qingdao stævnet i det tidlige efterår og videre til Melbourne. Mere end 40 containere vil være klar i Weymouth i juni til denne store logistiske opgave.

På længere sigt vil det asiatiske World Cup stævne blive flyttet til Japan og det farvand hvor OL-sejladserne skal foregå i 2020. Det vil helt sikkert gøre det asiatiske stævne meget attraktivt for alle topsejlerne.  Derudover skal man også have hævet hele standarden på World Cup stævnet i Melbourne.Seneste nyheder
Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *