ISAF World Cup på ’ret kurs’

Bådmagasinets samarbejdspartner Sail-World.com har talt med ISAF Head of ISAF Sailing World Cup, canadieren John Craig i Hyeres i Sydfrankrig.

World Cup serien fungerede i 2013 efter mange sejleres opfattelse mildest talt ikke særlig godt. Der var to meget stærke stævner i Europa samt et fornuftigt stævne i Miami, mens stævnerne i Qingdao og Melbourne har slet ikke kunnet tiltrække elitesejlere fra hele verden, selvom man kan score mange point til verdensranglisten.

ISAF ansatte for et år siden en ny chef som skulle arbejde målrettet med at skabe en ægte World Cup, som kunne være en attraktiv serie for de olympiske topsejlere samt i højere grad profilere sejlsporten som en global sport. John Craig's baggrund er, at han var ’Principal Race Officer’ (PRO) for den 34. Americas Cup, så det er en stærk kapacitet, som ISAF har tiltrukket til dette vigtige job.

Interviewet med John Craig varer ca. 10 minutter, og giver et rigtig godt overblik over det store arbejde, som ISAF har gjort inden det nye koncept kunne implementeres i Hyeres. Samtidig fortæller John også om det meget store arbejde der ligger foran de kommende år, som skal sikre, at ISAF Sailing World Cup’en vil være fuldt implementeret i 2017 til den næste Olympiade periode.

Noget af det, som skal gøre World Cup’en til en succes vil være, at sejlerne nemt kan få transporteret bådene fra Weymouth i juni til Qingdao stævnet i det tidlige efterår og videre til Melbourne. Mere end 40 containere vil være klar i Weymouth i juni til denne store logistiske opgave.

På længere sigt vil det asiatiske World Cup stævne blive flyttet til Japan og det farvand hvor OL-sejladserne skal foregå i 2020. Det vil helt sikkert gøre det asiatiske stævne meget attraktivt for alle topsejlerne.  Derudover skal man også have hævet hele standarden på World Cup stævnet i Melbourne.Seneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"