Første ISAF World Cup med pengepræmier

For et par år siden besluttede ISAF at ændre på deres ISAF Sailing World Cup. Indtil sidste år har stævnerne været åbne, og der kunne sagtens være op til 160 joller hos Laser mænd og mere end 100 i Laser Radial. Mange af de andre felter lå mellem 60-90 både i de største stævner, som har været de europæiske Palma og Hyeres.

De europæiske World Cups er i år i Hyeres og Weymouth. Kvalifikationen til world cup stævnerne sker ved at 30 af de 40 deltagere kommer fra verdensranglisten, mens de sidste 10 både i hver klasse i Hyeres, kvalificerede sig i det nyligt afholdte Princesa Sofia Cup i Palma.

Det bliver spændende at se erfaringerne fra dette stævne, og især sejlernes reaktion på den meget mere elitære model for world cup sejladserne. Men der er ingen tvivl om at det er nogle virkelig stærke felter i samtlige klasser – det er ’toppen af poppen’ i olympisk sejlsport.

Dermed kommer stævnet også til at give nogle gode indikationer af, hvilke nationer som er stærke i hvilke klasser, her lidt mere end ét år inden OL i Rio.

Maiken og Anne-Julie Sofia_barbara sanchez_530

Maiken & Anne-Julie Schütt triumferede i Palma med en flot guldmedalje - kan den danske 49erFX trio igen dominere ? Foto Barbara Sanchez/Sofia

Pengepræmier for første gang

Sidste år var der pengepræmier i ISAF Sailing World Cup Finals i Abu Dhabi, men det er første gang at der er penge på spil i ved de enkelte World Cup sejladser.

Der er således 72.000 € på højkant i de olympiske og Paralympiske klasser ved ISAF Sailing World Cup I Hyeres,

ISAF President Carlo Croce, som da han blev præsident, lovede at forsøge at professionalisere world cup stævnerne, siger herom:

"Vi er godt tilfredse med, at vi kan uddele pengepræmier til de bedste i de Olympiske og Paralympiske world cup sejlere i Hyeres. Sammen med æren i at vinde guld i World Cup stævnet i Hyeres samt kvalifikationen til ISAF Sailing World Cup Final, så har sejlerne endnu en motivation med muligheden for at vinde pengepræmier.”

”Deltagerlisterne i Hyeres er helt exceptionelle, og jeg glæder mig til at se, hvordan sejladserne udvikler sig de kommende fem dage.” 

World Cup’en sejles fra i dag den 22. april og frem til den 26. april, og der deltager i alt 600 olympiske sejlere i 400 både, samt 39 Paralympiske sejlere i 25 både.

Der er gode danske medaljechancer i i hvert fald tre klasser: 49erFX, 49er samt Laser Radial. Medaljer i andre klasser vil være en positiv overraskelse. Herudover er der muligheder for top 10 placeringer i RS:X mænd og Nacra 17.

Danske deltagere er:

49er mænd

Jonas Warrer & Anders Thomsen

49erFX kvinder:

Ida Marie Baad & Marie Thusgaard

Maiken & Anne-Julie Fogt Schütt

Jena Mai Hansen & Katja Salskov

RS:X mænd

Sebastian Fleischer

Laser Radial kvinder

Anne-Marie Rindom

Sarah Gunni Toftedal

Nacra 17 mix

Allan Nørregaard & Annette Viborg

Lin Ea Cenholt & Christian Peter Lübeck

Finn mænd

Mads Bendix

Stig Steinfurth