Danske lyspunkter på en lang dag i Palma

Søbrisen kom først relativt sent, hvilket udsatte dagens sejladser. Men tålmodighed hos både banelederne samt sejlerne ’gav pote’ og det lykkedes at gennemføre sejlader for stort set alle klasser.

Der var en række gode resultater i flere klasser, hvilket betyder at mange danske besætninger ligger i top 10-12, med gode muligheder for avancement de kommende dage frem mod medal race i slutningen af ugen.

RS:X mænd: Den unge surfer Sebastian Fleischer vandt den ene af dagens sejladser og ligger nr. 4 samlet med en flot serie på 3-7-1-(10), og det ser virkelig ud til at hans intensive træningsindsats sammen med nogle af klassens bedste sejlere, måske i denne sæson kan bringe ham frem i top 10 i klassen. Sebastian har virkelig gjort bemærkelsesværdige fremskridt de seneste to år, selvom han indtil nu hovedsalig har måttet klare sig selv, og ikke har en fast dansk træner.

Laser Radial kvinder: Selvom Anne-Marie Rindom har haft konstante topplaceringer de første to dage med 6-3-5-4, så ligger hun alligevel 'kun' nr. 8. Sarah Gunni Toftedal er nr. 10 med serien 7-2-5-7.

Lin og CP 01_PerH_531

Lin Ea Cenholdt & Christian Peter Lübeck i top 10 i Nacra 17. Foto Per Heegaard

Nacra 17: Bedst placerede danske besætning er fortsat Lin Ea Cenholt & Christian Peter Lübeck som nr. 9 med serien 1-18-8-7, og den nye konstellation i Nacra 17 viser dermed lovende takter her ved sæsonstarten.

Med en 9.- og 2.-plads i dag sejlede Allan Nørregaard og Anette Viborg sig op på en samlet 12.-plads, og de var glade for dagens to top 10 placeringer.

49erFX: Maiken og Anne-Julie Schütt ligger fortsat i top i 49erFX, hvor de blev nr. 14 og vandt dagens sidste sejlads. De ligger dermed fortsat samlet nr. 2. Besætningen har fundet gode takter frem til dette stævne, og det bliver spændende at se, om de kan holde fast i toppen af feltet.

Team Jena og Katja er nr. 4, efter to meget flotte andenpladser i dag, og de har haft en bemærkelsesværdig serie på 3-3-2-2. Ida Marie Baad & Marie Thusgaard ligger nr. 8 efter en andenplads samt en UFD, som bliver deres fratrækker.

Alle danske både er igen blandt de 10 bedste i FX-feltet, hvilket er bemærkelsesværdigt.

49er: En fjerde og 17-plads har sendt Jonas Warrer og Anders Thomsen ned på 11.-pladsen.

Finn: Det var ikke Jonas Høgh’s dag, idet han måtte indkassere en 13. og 31. plads, og dermed rykker ned som nr. 20. Man skal helt ned som nr. 41 for at finde den næste dansker, Mads Bendix.

Find samlede resultater HER