Crazy dag på vandet !

1200 sejlere i mere end 800 både fra 65 nationer var i aktivitet på Palmabugten i årets første store olympiske stævne i Europa. Og vejrmæssigt bød dagen på alt fra rigtig meget vind til relativt let og springende vind. Ingen klasser fik gennemført mere end 2 sejladser.

Allan Nørregaard og Annette Viborg i Nacra 17 fortæller til Bådmagasinet, at det er de mest sindsyge to race de nogensinde har prøvet.! Det er Allans egne ord. Og han har alligevel flere kampagner bag sig siger Anette Viborg og fortsætter: 

"Vi har haft alt fra 0 til 40 knob vind, springende 100 grader. Der var mange katamaraner som kæntrede bagover på kryds på grund af for meget vind. Så det var vildt. Det var også for vildt !

Fem brækkede master i løbet af den første time ..... Men vi overlede dog med en kæntring i første sejlads, Min fejl. Vi sejlede os tilbage i top 10, men så ver der en tyvstart - meget frustrerende. Vi har virkelig kæmpet i dag."

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck startede stævnet med en førsteplads, og derefter en 18.-plads. Det ser ud som denne nye konstellation kan blive ganske interesant at følge i denne sæson.

49erFX: De danske 49erFX piger lagde stærkt ud, bedst placeret er Maiken og Anne-Julie Schütt med en 1.- og 4.-plads som resulterede i denne kommentar:

”Crazy dag på vandet. Alt slags vind og alle retninger. Vi er simpelthen stolte af os selv i dag! Kæmpe kram til alle dem der vil have et !”

Team Jena og Katja lavede to tredjepladser og ligger samlet nr. 3. Det var de heller ikke kede af:

”Hvis der er noget mere uhyggeligt end selv at sejle i 30 knob, så er det at se andre sejle i 30 knob!

Vi føler os til gengæld total skadede, både fysisk og psykisk. Det har været en meget lang dag, hvor vi skulle være på hele tiden. Først for lidt vind, så for springene, så for meget vind og til sidst tilpas vind til at gennemføre to sejladser. Vi er glade for at komme igennem med en solid serie på to tredjepladser og samlet nr. 3.

I morgen skulle der komme mindre vind, og den skal have gas – godnat !”

RS:X Mænd: En af dagens store overraskelser er RS:X sejleren Sebastian Fleischer, der lagde ud med en tredjeplads, og det blev kun til én sejlads for ham.

Laser Radial kvinder: Både Sarah Gunni (7 + 2) og Anne-Marie Rindom (6 + 3) fik en god start på stævnet, og ligger henholdsvis nr. 5 og 6 efter dagens sejladser.

Jonas Høgh 01_PerH_531

Jonas Høegh startede OL-kampagnen på Palmabugten med en 3.-plads. Foto Per Heegaard

Finn: Jonas Høgh-Christensen startede som ”lyn og torden” med en tredjeplads, og derefter blev det til en 33.-plads, og han ligger nr. 13 efter førstedagen – så tre-tallerne dominerede hans første dag.

Jonas har ikke sejlet meget siden VM i Santander, så han skal lige have ”banket rusten af”. Men mon ikke de andre i Finn-jolle klassen allerede tænker på, hvor skarp han kan blive, når han kommer i form og får flere timer i båden ?

49er: Jonas Warrer og Anders Thomsen lavede en 19.- og 1.-plads, og ligger kun nr. 18 efter første dag, men det viser også hvor spredte placeringerne var i feltet, hvor mange sejlere scorede en god og en dårlig placering i de vanskelige vindforhold.

SE resultater for alle klasser HER

Se også stort billedgalleri med stemningsbilleder af glade danske sejlere på Mallorca her - alle billeder er af Per Heegaard