ISAF i dialog med IOC om forureningen i Rio

Sail-World.com, Bådmagasinet og medier i England, USA, Brasilien og mange andre lande har det sidste år sat karftig og stigende fokus på de markante forureningsproblemer i Guanabara Bay i Rio de Janeiro, hvor de olympiske sejladser er planlagt til at forgå i 2016.

Hverken ISAF eller IOC har det sidste år officielt kommenteret på forureningsproblemerne, hvilket har undret topsejlere og sejlsportsledere verden over.

Måske sker der noget nu ?

Fredag den 6 marts besøgte ISAF’s præsident Carlo Croce samt vice-præsident Scott Perry den internationale olympiske komite (IOC), hvor man mødtes mewd IOC præsident Thomas Bach for at diskutere de stigende bekymringer med forureningen i det kommende olympiske sejlfarvand.

ISAF og IOC’s bekymringer er primært fokuseret på alt det flydende affald i vandet, som kan få afgørende betydning for udfaldet af konkurrencerne og det sportslige, samt den forurening i vandet som kan skade sejlernes helbred.

Både IOC og ISAF er beslutsomme omkring, at man ikke skal spare på indsatsen for at få løst og håndteret disse problemer, siger ISAF.

ISAF’s repræsentanter er i denne uge i Rio for at afgøre, hvilke skridt der skal tages af de relevante brasilianske myndigheder i behandlingen af denne hastesag.

De olympiske sejladser skal afholdes fra Marina da Gloria i Rio og sejladserne foregår på Guanabara Bay i Rio de Janeiro den 8.-18. august 2016.

I august er der planlagt olympiske testsejladser i farvandet, og det bliver spændende at se, hvad myndighederne kan nå at gøre ved problemet på nogle få måneder.

Læs også: Fiskedød i det olympiske farvand

Læs også: Se hvad der venter sejlerne i Rio

Læs også: Sejlerne må sejle i forurenet vandSeneste nyheder

Duel jorden rundt: Kampen er i gang

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

Kort nyt

Duel jorden rundt: Kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måskeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder