Jena & Katja vinder nordamerikansk mesterskab

Jena Mai Hansen og Katja Salskov vandt søndag North American Championship for 49erfx joller, der blev sejlet ved Clearwater i USA.

De tre danske besætninger sejlede for nylig ISAF Sailing World Cup i Miami, og afsluttede i går de Nordamerikanske mesterskaber i Clearwater, hvor de forinden har ligget og trænet nogle uger.

Stævnet har givet yderligere konkurrence træning, men også været en test af det kommende VM farvand, hvor de skal sejle i starten af 2016. Et stævne som også indgår i 49erFX klassens OL-udtagelsesserie, som et af de helt afgørende stævner for, hvem der skal sejle OL i 49erFX for Danmark.

I mesterskabet, der overvejende bestod af udenlandske besætninger, var Team Jena & Katja temmelig dominerende og vandt med 11 point ned til en tysk besætning på andenpladsen.

Maiken & Anne-Julie Schütt beviste med en 4.-plads, at de fortsat vil være et seriøst bud på den danske OL-plads. Ida Marie Baad & Marie Thusgaard blev nr. 6 efter en uge, hvor de ikke sejlede på deres vanlige høje niveau. Der deltog i alt 23 besætninger, hvor de flertallet var udenlandske.

Idag holder Jena & Katja en fridag, og i morgen besøger de Kennedy-rumfartscentret i Cape Canaveral. Et studiebesøg med alle muligheder for at lære den "direkte vej til stjernerne".

Ida & Marie var ikke tilfredse med resultatet og mente, at de havde glemt at slippe håndbremsen – de fortæller på deres hjemmeside www.idaogmarie.dk:

”Det har været et stævne med meget springende vind og mest let vejr. Vi ender på en samlet 6.-plads, hvilket er fint, da det ikke er resultaterne der har været i fokus.

Dog har det været et lidt frustrerende stævne. For det første er Ida’s fod ikke 100 procent endnu, så vores manøvrer har ikke siddet lige i skabet, som de ellers plejer. Oven i hatten blev Marie også ramt af sygdom under stævnet. Vi har klart nok ikke været lige så skarpe, som vi plejer.

Vi er nu efter først to måneders ufrivillig pause og 3 uger sejlads på deltid ved at være godt trætte af ikke at være fuldt kørende. Det føles som om vi konstant sejler rundt med håndbremsen trukket.

Vi må gang på gang sige til hinanden, at det handler om at være tålmodige og målrettede. Vi synes selv vi er gode til at holde humøret oppe og fokusere på at lære så meget som muligt. V ihar arbejdet en del med at tilpasse os til hinandens spændingsniveau. Og så har vi haft fokus på at finde ud af hvordan man skal tænke kapsejlads her i Clearwater. Begge dele er heldigvis gået godt.

Vi har nu en uges træning tilbage her i Florida, inden vi rejser hjem til Danmark igen. Marie er ved at være frisk igen og foden bliver hele tiden bedre og bedre.”

Samlet stævneresultat