Sådan udtages sejlerne til For-OL i Rio

Midt i august bliver der taget forsmag på næste års olympiske sejladser, når Rio er vært ved For-OL, og  som ved legene er der også ved For-OL blot en enkelt båd til start fra hver nation.

Danmark er foreløbigt kvalificeret til OL i syv klasser, og de danske deltagere ved For-OL skal findes i løbet af de kommende måneder.

I seks af de syv klasser vil resultatet fra kun ét enkelt stævne afgøre, hvem Danmark sender til For-OL. I Laser Radial indgår to stævner.

Udtagelsen til For-OL sker ved følgende stævner:

Palma, Mallorca (28.3.-4.4.)

49er, Finn, Laser S, Nacra 17, RS:X m/k, 470 m/k

Hyères, Frankrig, (20.-26.4.)

49erFX

Weymouth (8.-14.6.) og EM i Aarhus (19.-24.7.)

Laser Radial

Båden med den bedste slutplacering ved hver af stævnerne får tildelt billetten til For-OL, der sejles i Rio 12.-22. august 2015. I Laser Radial vil det samlede resultat fra Weymouth og Aarhus afgøre udtagelsen.

Krav til placering

Foruden at være bedste danske båd forudsætter automatisk udtagelse også, at båden er placeret i stævnets top 25 i klasserne: 49er, 49erFX, Nacra 17, RS:X m. Eller i top 50 i klasserne: Finn, Laser RS:W (k) 470 m/k.

Læs også: Se hvad der venter sejlerne i Rio

Hvis den bedst placerede danske båd ved udtagelsesstævnet placerer sig uden for top 25/50, så vil den sportslige ledelse i Dansk Sejlunion vurdere, hvilken båd der ud fra en samlet sportslig vurdering skal udtages til For-OL.

Vigtigt stævne - og dog..

"Vi ønsker ikke, at udtagelsen til For-OL skal fylde mere end højest nødvendigt for sejlerne. Derfor har vi lagt vægt på, at lade udtagelserne være baseret på bare et enkelt stævne," forklarer Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.

At der er to udtagelsesstævner i Laser Radial, sker på baggrund af en konkret aftale med træneren og sejlerne i klassen.

Læs også: Bliv frivillig til OL i Rio i 2016

"For-OL er vigtigt for vores generelle OL-forberedelser og vores muligheder for at kende de rammer, vi kommer til at arbejde under ved OL. For de sejlere, der er med, er stævnet selvfølgelig også vigtigt - men så heller ikke mere end dét," siger Thomas Jacobsen og henviser til, at Danmark ved de seneste to OL har vundet medaljer i 49er - uden at den medaljevindende besætning forinden var til For-OL.Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker