Tre danske både i World Cup finalerne

Lørdag er der finalesejladser i ISAF Sailing World Cup i Miami, og det er med tre danske både i medal race. Du kan følge sejladserne HER fra kl. 16.00 (dansk tid).

Bedst chance for medalje har Anne-Marie Rindom i Laser Radial, hvor hun efter at have ført hele ugen, ligger samlet på andenpladsen efter en 12.-plads i fredagens enlige sejlads.

Den hollandske verdensmester Marit Bouwmeester ligger nr. 1 med 40 point, Anne-Marie har 41 point og belgieren Evi Van Acker har 43 point, så der er lagt op til en meget tæt finale, hvor det i princippet det gælder om at være før hollænderen i mål, mens belgieren ikke må være mere end én placering foran. Så den mest ’simple’ løsning er, at være før dem i mål, men en vanskelig opgave, når Anne-Marie er op mod verdens bedste sejlere.

Samtidig må de tre sejlere ikke ligge i den bageste ende af feltet, hvis amerikaneren Paige Raily vinder sejladsen.Det kan blive en gyser af en medal race

Jena Mai Hansen & Katja Salskov i 49erFX rykkede op på 4.-pladsen efter serien 2-26-4, og har 12 point op til en podieplads, så hvis de får en topplacering og nr. 2 og 3 ligger i midten af feltet og kæmper indbyrdes, så er en medalje mulig.

Ida Marie Baad & Marie Thusgaard havde en rigtig dårlig dag med serien 28-29-8, og rykkede ned på 11.-pladsen, og glippede dermed medal race.

Sidste danske båd i medal race er Jonas Warrer & Anders Thomsen på en sjette plads. De kan nå bronze medaljen, hvis der er to placeringer foran den spanske båd og en placering foran en engelsk båd.

Anne-Marie Rindom har rigtig gode muligheder for at vinde sin første World Cup medalje, og falder alt ud til danskernes fordel kan der blive 1-2 medaljer yderligere.

Følg resultaterne HER