Klapsalverne kunne høres i Miami !

Sejlerne i Aarhus tog fire ud af 14 priser ved den store DM-fest i Aarhus lørdag aften. Ida Marie Baad & Marie Thusgaard, som tog hele tre priser, glædede sig over den store hæder og skriver i en hilsen fra Miami:

”Klapsalverne kunne høres i Miami. Stort tak Århus!

”Hold nu fest, det kan i øjeblikket mærkes, at en tabt VM-guldmedalje også kan bruges til noget. Der er lige blevet holdt DM fest i Århus, hvor vi var så heldige at snuppe hele 3 priser: Mister pokalen, Boye-pokalen og Årets Østjyske Sportspræstation.”

”Det er en enormt stor anerkendelse, som vi sætter meget pris på!”

”Fordi vi er i Miami, kunne vi desværre ikke deltage i selve festen. Vi var dog for en kort stund med på Skype, hvor vi tydeligt kunne høre klapsalverne. Det boblede af glæde i maven, og vi kunne ikke lade være med at smile. Tak for det!”

”Ovenpå sådan en prishøst snuppede vi et aftentræningspas lige indtil solen gik ned. Det har været vores bedste sejltur herover indtil videre, det er vel okay at leve lidt højt på sådan en gang anderkendelse.”

Ida og Marie Miami_aftentræning_02_528

Ida Marie Baad & Marie Thusgaard sejler i dag de første sejladser i Miami til ISAF World Cup sejladserne, sammen med alle de andre danskere og mere end 800 sejlere fra mere end 60 nationer.

Sejladserne foregår på Biacayne Bay, og det er det største World Cup event nogensinde i Miami.

Det bliver den sidste ISAF Sailing World Cup event med åben tilmelding. I de to kommende europæiske World Cup events i Hyeres og Weymouth, bliver der kvalifikation for alle sejlere der ikke er direkte kvalificeret via sine resultater, dels ved de to EUROSAF Champion Sailing Cup stævner i Palma og Medemblik.

Ved World Cup eventen i Miami sejles der både om direkte kvalifikation til World Cup Finals i Abu Dhabi i slutningen af året, såvel som værdifulde point til verdensranglisten, som også giver kvalifikation til kommende stævner samt Finals.

Mange sejlere fra hele verden har trænet i Nordamerika siden årsskiftet, som forberedelse til både World Cup stævnet samt sæson 2015, der efter Miami for langt de fleste topsejlere vil fortsætte Europa fra marts med de traditionelle stævner i Palma, Hyeres, Garda, Medemblik, Weymouth og Kiel, såvel som VM’ og EM’er i Europa – herunder i Aarhus: VM i Nacra 17, EM for Laser/Laser Radial og EM i 470 M & K.

2015 er et afgørende år for mange OL-sejlere, idet sejlerne dels skal bevise overfor deres Nationale Olympiske Komiteer og sejlunioner, at de har kvalifikationer til at repræsentere deres land ved OL, dels begynder mange lande også deres nationale kvalifikationer mellem sejlerne i de klasser, hvor man har kvalificeret nationspladserne.

I 49erFX klassen stiller nr. 2, 3 og 4 på verdensranglisten op – og som nr. 2 er netop Ida Marie Baad & Marie Thustrup. Netop i denne klasse har Danmark markerede Danmark sig stærkt ved VM 2014 i Santander med tre danske teams i top 10, så i øjeblikket er Danmark verdens stærkeste nation i 49erFX. Jena Mai Hansen og Katja Salskov samt Maiken & Anne-Julie Schütt

Jonas Warrer & Anders Thomsen, som ligger nr. ét på ISAF verdensranglisten, er den eneste danske 49er efter af brødrene Lübeck, der vandt sølv ved Ungdoms VM ikke kommer til at sejle her i 2015, hvor Mads Emil ’SMIL’ er hoppet ombord på SAP Extreme Sailing Team, og nu er på vej til Singapore.

Anne-Marie Rindom samt Sarah Gunni stiller op i Laser Radial, Christian Gulberg Rost i Laser samt Sebastian Fleischer i RS:X.Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker