Warrer/Thomsen på medaljekurs

Kontinuitet betaler sig – det var lige præcis hvad der var tilfældet i 49er’ernes tre Gold Fleet sejladser i dag.

Jonas Warrer & Anders Thomsen lavede sammen med de to andre topbesætninger stabile placeringer i toppen, hvilket betød at pointforspringet til nr. 4 er på hele 20 point inden lørdagens sidste sejlads i Gold Fleet.

Jonas Warrer fortæller om dagens sejladser:

”Det ville være fantastisk at kunne gå ind i Medal Race med 18 points forspring til nr. 4, hvilket vil øge vores chancer for måske at nå Australierne på andenpladsen.”

”Det ser rigtig godt ud, selvom der fortsat er en sejlads tilbage i Gold Fleet inden søndagens Medal Race.”

”Der var ikke helt så meget vind som i går, men pustene var oppe på 20-25 knob, så det var udfordrende forhold i dag.”

Det hele føles godt. Vi fik nogle gode starter i dag, og fik et fedt sport, så vi kom derhen hvor vi ville, og dermed kunne vi sejle sejladsen efter vores eget hoved.”

Anders har det bedre i foden nu, men må fortsat være på smertestillende piller. Når vi sejler, så er adrenalinen også høj, og han tænker ikke på det.”

Peter Burling/Blair Tuke, New Zealand fører helt suverænt med et forspring på 24 point til de australske guldvindere fra 2012, Nathan Outterridge/Iain Jensen, som igen er 6 point foran Jonas og Anders. Burling/Tuke kan i morgen endda vinde guldet inden Medal Race. I OL 2012 vandt Australierne guld new zealænderne, med Nørregaard/Lang på bronze-pladsen.

De to unge danske besætninger som sejler Sølv Fleet havde en god dag, idet Mads Lübeck/Nikolaj Hoffman lavede to fjerdepladser og Tobias Hemdorf/Mathias Livbjerg lave en 14.- og 6-plads. Dermed kan de slutte VM stævnet af med nogle gode oplevelser på banen, og en masse erfaringer rigere.

Nacra17 Allan og Line_EM2014 nr4_530_Antoine Beysens

Nørregaard/Just nr. 11

Med en 3.-plads i dagens sidste sejlads rykkede Allan Nørregaard & Line Just op på 11.-pladsen, og nu med rigtig gode muligheder for at komme i Medal Race, hvis de kan fortsætte de gode takter i morgen.

Når man kigger på hele Allan & Line’s VM-serie indtil nu, så sejler de meget stabilt – 12-8-11-11-1-(17)-11-10-3 – og viser samtidig at de også kan være med i toppen. De sejler rigtig stærkt på kryds, men kan fortsat forbedre teknikken på slør-siderne. Når de også mestrer det, så vil det helt givet være at finde i toppen af Nacra 17 feltet.

Lige nu ligger de som nation nr. 8, og der er 10 OL-nationspladser på spil. Med gode resultater lørdag, så kan det blive både Medal Race og OL-nationsplads.

Og med to år til OL i Rio, så er der næppe tvivl om, at vi nok også kommer til at se Nørregaard/Just kommer helt derop, hvor de vil kunne kæmpe om medaljer.

Lin Ea Cenholt/Søren Kristensen ligger nr. 27, og lev nr. 4 i den sidste af dagens tre Gold Fleet sejladser.

Anette Viborg/Martin Hjortlund er også med i Gold Fleet og ligger samlet nr. 32.

Balder og Magnus 02_528

470 mænd

Der har ikke været så meget opmærksomhed omkring den danske 470-jolle besætning, Balder Tobiasen/Magnus Jung.

Det vil vi gerne råde lidt bod på.

De sejler i Sølv fleet’en dvs. fra nr. 44, og de ligger nr. 3 i dette felt - faktisk vandt de den ene sejlads i går og i øvrigt placeringerne 9-14-14. Og i den indledende serie fik de også en fjerdeplads.

Så selvom der havde håbet på at ligge længere fremme, så har der også været succes oplevelser, som er vigtige ofr at holde motivationen fremadrettet, og ”snuden i sporet” når der næste år bliver en ny mulighed for at sikre en OL-nationsplads.

LAerke Buhl DS Sejlerlandsholdet FB

RS:X kvinder

RS:X  Sejleren Lærke Bul Hansen nåede ikke langt nok frem ved OL for at sikre en OL-nationsplads i kvindernes RS:X. Næste chancer for windsurferen er ved EM og VM i 2015.

Det blev ikke til en OL-nationsplads i denne omgang, men Lærke skriver på Facebook, at hun er rigtig godt tilfreds og glad for sit resultat som nr. 30 samlet. og nr. 16 nation - der blev pladser til de 14 første nationer - så det var faktisk rigtigt tæt på.

Lærke skriver videre: ”De sidste to dage har budt på rigtig hårde forhold. I går blev middelvinden målt til 30 knob mens vi sejlede. Mens pustene blev målt til over 40 knob. I dag var der lidt mindre, men stadig rigtig meget. Ikke mine favorit forhold, da jeg mangler noget på teknikken, når det virkelig blæser igennem. Så jeg er ikke i tvivl om, hvor træningsindsatsen frem mod næste OL-kval i 2015 skal ligge. Nu står den på et par dages ferie i Spanien hvor der skal ses noget sejlads, leget turist og indhentes lidt på skolen, som er blevet forsømt en smule de sidste fjorten dage.”

OL-nationspladser

Selvom ISAF Worlds 2014 ikke er helt afsluttet, så skal det gå meget galt for at dansk sejlsport ikke kommer hjem med mindst fem OL-nationspladser.

Laser Radial kvinder, Laser mænd, RS:X mænd, 49erFX kvinder og 49er mænd.

Samtidig er der gode muligheder for, at det også kan lykkes i Nacra 17 mix og Finn mænd – det vil lørdagens sejladser endeligt afgøre.

Lykkes det – ja, så kan dansk sejlsport efter dette VM have kvalificeret sig til 7 OL-nationspladser i de 9 klasser, hvor der er danske sejlere.

Dette betyder, at sejlerne, Sportschef Thomas Jacobsen og alle coaches kan have fokus rettet på Rio, på at opfylde Danmarks Olympiske Komité’s krav samt naturligvis på de interne danske udtagelsessejladser, hvor der er flere besætninger der kæmper om pladsen.

ISAF Worlds 2014 resultaterSeneste nyheder

Sommervarmen rammer rekordforsøg

Match Race: Unge talenter løb med DM titlen

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Kort Nyt

Sommervarmen rammer rekordforsøg

Kapsejlads

Match Race: Unge talenter løb med DM titlen

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Kapsejlads

Team Rockwool udsætter weekendens talent-camp i Århus

Kapsejlads

Fætre vandt DM i flot stil

Kort Nyt

Marex 330: Som skabt til familien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Polaris Drabant 26 - Søsikker båd for få penge

Kapsejlads

A-Cat: Endelig på vandet igen

★ Test af motorbåd

★ Tre fornuftige søstre fra Uttern familien

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker