Ida & Marie udbygger føringen i 49erFX

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fik en rigtig god start på dagen med en overbevisende førsteplads, magelig margin til nr. 2 og langt foran feltet.

De næste tre sejladser blev 6-5-3, og det siger noget om, hvor ustabile vindforholdene var derude, når de udbygger føringen efter dagens fire sejladser i Gold Fleet, så de sejler både taktisk klogt i forhold til konkurrenterne samt hurtigt.

Ida og Marie ligger nu 10 point foran brasilianerne Grael/Kunze, som har serien 2-1-13-10 i dag.

Vinderen af sidste sejlads var italienerne Conti/Clapcich indkasserede 13-7-2-1.

Og englænderne Dobson/Ainsworth, som lå nr. 2 i går, fik en katastrofal dag med 21-5-10-16.

Det siger noget om hvor vanskelige forholdene var for sejlerne, og Ida's far, Pierre Baad Nielsen - som også er med ude på banen dagligt - fortæller, at vinden derude har været meget ustabil i dag, både i retning og styrke. Der er ofte uforudsigelige på op til 30 grader, og så handler det meget om, hvor man ligger på banen, når det sker.

Ida og Marie vinder altid den fløj de ligger på, en nogen gange var det bare den forkerte. De sejler hurtigt, og kan sejle sig id af de fleste situationer.

Pierre fortæller, at pigerne er meget rolige, der var ingen panik selvom det var meget svært, og ofte tilfældigt. De sejler helst deres eget race, og man kan ikke sejle konservativt, når banerne er så korte og der sejles tre omgange.

Gense gårdagens inetrview på www.sail-world.com

Katja Lena_på rampen_dag3_533

Team Jena & Katja rykkede fra 7.- til 5.-pladsen efter 4 vanskelig sejladser. Foro David Fleischer

Fortsat tre danske i top 10

Jena Mai Hansen & Katja Salskov er efter dagens serie på 8-13-8-12 rykket fra nr. 7 op til nr. 5, men der er nu 19 point op til 3.-pladsen, men det kræver topplaceringer, dels i morgendagens 2 Gold Fleet sejladser, dels naturligvis det samme i Medal Race.

Maiken & Anne-Julie Schütt fastholder 8.-pladsen, selvom de i dag må ”indkassere” 5-8-18-19.

Der bliver virkelig lagt mærke til de danske 49erFX besætninger hernede - Vi krydser fingre for, at alle tre kommer til at sejle Medal Race på søndag, hvilket vil være bemærkelsesværdigt.

ISAF Worlds 2014 resultater

49erFX Søstrene Schutt_Schutt_530

Søstrene Schütt fastholde positionen som nr. 4, selvom det ikke var deres bedste dag. Foto Schutt'erne