Andenplads til Jonas Høgh

Med en andenplads i dagens første Finnjolle sejlads ved VM i Santander har Jonas Høgh-Christensen taget et godt spring op af resultatlisten, selv om det blev til en dårlig placering i dagens anden sejlads, som indtil videre også er hans fratrækker.

Kristian Kjærgaard, Jonas coach fortæller om dagens sejladser:

”Det var rigtig svært derude i dag, I første sejlads ligger Jonas nr. 2 hele vejen rundt, og har god fart og ingen problemer med at holde placeringen.”

”Starten på anden sejlads var også god, og halvt oppe på første kryds ligger Jonas i top 5, og fører måske endda. Men så kommer der en stor vinddrejning, hvor han kommer til at ligge på den forkerte side og ryger helt ned som nr. 25 op til krydsmærket. Han angriber på løberen og tager nogle både, og tager så på næste kryds en chance på venstre side af banen, men så er det højre side, som betaler sig i stedet.”

”Dejligt at han nu er oppe på 11.-pladsen og indenfor muligheden for OL-nationsplads. Og med en god dag i morgen, så kan det også blive til medal race på søndag.”

Hvis Jonas havde holdt en top 5 placering, og ikke været uheldig med vindspringet, så ville han have ligger helt oppe omkring nr. 5-6.

Der er 12 OL-nationspladser på spil i Finn jolle, og Jonas ligger lige nu som 10. nation.