Warrer og Thomsen mestrede den hårde vind

Jonas Warrer og Anders Thomsen fik ikke en god start på VM’et og i formiddags væltede de faktisk på vej ud til banen - to gange. Den ene gang et perfekt ”nosedive”. Heldigvis ingen skader, som kunne have ødelagt dagen helt. Jonas fortalte efter sejladserne, at det faktisk var sværere at komme ud til banen, end at sejle derude, specielt pga. de store dønninger som rullede mod vindretningen.

Da de først kom i gang med dagens sejladser, viste Jonas og Anders, at de mestrede den hårde vind, hvor erfaring og teknik er helt afgørende. Deres makkerskab startede kun for få måneder siden, men topformen nærmer sig allerede.

Da Bådmagasinet mødte Jonas på land, sagde han spontant:

”Det er der, vi hører til. Det overordnede mål for stævnet er kvalifikation af en OL-plads. Nu er medaljer også mulige, og det er det vi går efter."

Med en overbevisende serie på 3-3-3 tog de et ordentlig hop frem på resultatlisten, og ligger efter dagens tre sejladser samlet nr. 2. Tilfredsheden lyste ud af Jonas, da vi mødte ham på land efter sejladserne, hvor han kommenterede dagens resultater yderligere i dette interview til Bådmagasinet:

Interviewet er produceret af SportsXstream

Rindom sejler medal race torsdag

Anne-Marie Rindom kom for alvor i gang i dag, efter en lidt ”tilbageholdende” start på VM, hvor hun inden dagens sejlads lå nr. 13. Der skulle en topplacering til for at komme i medal race, og det leverede hun i dag.

”Forholdene har indtil nu været meget vanskelige og til tider tilfældige, og jeg har ikke rigtig lykkedes med tolke forholdene rigtigt, og heller ikke haft det held der altid skal til. Min start i dag var ikke den bedste, men jeg lå rigtigt på banen, da der kom en vinddrejning. Jeg kom op og førte sejladsen. Jeg dækkede feltet af for at sikre mig en topplacering, og så var det ikke så vigtigt, at der smuttede en båd forbi”, fortæller Anne-Marie da vi fanger hende på rampen med et stort smil på, på vej op ad rampen.

I dette interview til Bådmagasinet fortæller Anne-Marie mere uddybende om sine forberedelser, starten på stævnet og dagens flotte andenplads, medal race placeringen og samtidig Danmarks anden OL-nationsplads:

Interviewet er produceret af SportsXstream

Da sejlerne kom på land var der sat et udsættelsessignal, hvilket betød, at Laser Radial klassen kunne risikere at skulle vente helt til kl. 19.00, før de vidste om der blev mere i dag. Samtidig blev Anne-Marie udtaget til dopingtest – det hører jo med som en del af en international konkurrence, noget der bare skal overstås. Der blev ikke flere sejladser.

Både Anne-Marie og Sarah Gunni udtrykte meget stor kritik af, hvordan banedommerne håndterer sejladserne, og det bliv til næsten 4 timers venten i super god vind, hvor der sagtens kunne være afviklet flere gode sejladser. Andre internationale sejlere Bådmagasinet har talt med udtrykker samme frustration. Alle ved at forholdene ikke er nemme, men det virker desværre som at bane-teams ikke er erfarne og vant til at samarbejde, som det kræves til et VM stævne.

Vi følger op med en status senere på aftenen med de andre klasser, hvor det også gik godt for danskerne, hvor Jonas ligger samlet nr. 11, de danske 49erFX’ere har positioneret sig med 2 i top og Sebastian Fleischer er rykket yderligere frem i den samlede stilling.Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker