Team Danmark besøger sejlerne i Santander

Dansk Sejlsport er en af de idrætsgrene som stort set altid leverer medaljer til dansk idræts, både VM- og EM medaljer, og især også OL-medaljer.

Team Danmarks direktør, Michael Andersen ankom i går aftes via Madrid, for at besøge sejlerne ved ISAF Worlds i Santander. Han bliver her og overværer alle medal race dagene.

Michael Andersen lægger vægt på, at sejlsporten er en af de vigtige idrætsgrene, og nævner uopfordret, at det jo er vandsporterne, hvor de fleste OL-medaljer vindes - svømning, sejlsport, roning og kajak.

Vi havde sat Michael Andersen i stævne i TORM Meeting Point, der er samlingspunktet for det danske hold, og et sted man altid kan mødes til en kop kaffe og en snak:

Interviewet er produceret af SportsXstream

Protestkaos

I går aftes temmelig sent da Bådmagasinet forlod pressecentret var fortsat protesthøringer i gang og der sad fortsat på gangene og der var protestforhandlinger i gang. Der var protestkaos efter gårdagens sejladser, og der blev behandlet i alt 36 protester af tre jury’er.

Da vi kiggede ned ad gangene med alle de ventende sejlerne siddende på gulvet, lignede det næsten en banegårdsstation med forsinkede toge.

Så vidt vi er orienteret var ingen danske både involveret i nogen af protesterne.

gummibåde Santander 530

Den sydlige vind kan blive meget kraftig, og uden den sene flytning af samtlige gummibåde, kunne det være gået rtig galt. I en nærliggende fiskerihavn lå der mange hundrede. Foto Dan Ibsen

Alle coachbåde måtte flyttes

Vi talte i går med nogen af de lokale, da vinden i løbet af dagen ændrede retning fra NØ til Syd, og de sagde, at nu ville der komme kraftig blæst, og de håbede at arrangørerne ville flytte alle coach bådene, som ligger for bøjer ud i bugte. Hvis de ikke gjorde det, ville de rive sig løs og ryge ind i molerne og på stranden.

Heldigvis besluttede arrangørerne sig for at flytte de mere end 400 coachbåde til en fiskerihavn.

Kæntringer og brækkede master

Vinden er kraftig i dag, de fleste klasser er i gang, men 49erFX fik aflyst deres første sejlads, hvor det blæste mere end de 12 m/s, som normalt er max. Allerede før sejladsen kom i gang var der væltede joller og vi se tre der kom ind med brækkede master.  Kort før sejladsen blev afblæst kunne vi se en af de danske både kæntre, da de lå blandt de tre første både.

Der var ikke mange både som stadig sejlede på det tidspunkt – og det mindede på mange måder om den dramatiske medal race i Qingdao, hvor alle 49ere kæntrede mindst en gang.

RS:X med 23-27 knob

Det er ”knald på” derude og trackingen fra RS:X banen viser at sejlerne går 12 knob på kryds og helt op til 22-27 knob på slørbenene.

Efter let og springende vind siden i fredags, hvor sejladserne startede, kom vinden endelig, men nu så kraftig at sejladserne ikke kan gennemføres for 49er, 49er og Nacra 17 har udsættelser.

Det ser ud til at de fleste andre klasser kan få gennemført sejladser i dag.

Resultater, tracking og competition schedule kan følges herKort nyt

Kun for abonnenter: Ny udgave - allerede i dag

Kort nyt

12mR bådene gæster Kerteminde

Kapsejlads

Fyn er fin - også for Finn

Kapsejlads

100 mil i Fjorden: 25 både tager udfordring op

Kort nyt

Åbent brev: STOP automatiseringen af fjordbroerne

SailGP

SailGP: Highlight fra Italien

Udvalgte artikler *