Godt udlæg i 49erFX da vinden kom

49erFX'er er nu endelig kommet i gang med VM'et, da vinden kom fra en vindretning, som var perfekt på "Duna" banen lige ud for tilskuertribunen.

Der var to danske både i den første 49erFX fleet, og de lagde begge rigtig godt ud med top 10 placeringer i de to første sejladser.

Bedst fra start kom Team Lene & Katja med et udlæg på 6-3 og dermed næstbedst i denne fleet.

Søstrene Schütt kom også pænt igang med 10-6 og femtebedst i fleet'en.

Den anden gruppe 49erFX'ere er lige startet, og det bliver spændende at se, hvordan Europamestrene og Ungdomsverdensmestrene kommer i gang.

49erFX 2dag_La Duna_01_DanI

Anden sejlads kom i gang efter at det store skib var passeret, og på anden runde lå danskerne nr. 3-4. Her tæt på tilskuertribunen. Foto Dan Ibsen

En af udfordringerne på "Duna" banen, hvor der også skal sejles medal race, er skibstrafikkken, men fra organisationens kontrolrum er der konstant overvågning og kontakt med erhvervshavnen og skibene, så man kan tilrettelægge starter og sejladser, så der ikke bliver konflikt mellem de store skibe og de olympiske klasser.

49erFX 2dag_La Duna_03_DanI

Tilskuertribunen var næsten helt fyldt - og det meget positive var, at næsten alle tilskuere blev der og så to sejladser, trods afbrydelsen med det store skib. Foto Dan Ibsen

Selvom det er almindelig arbejdsdag i Santander, så var der næste fyldt på tilskuertribunen, hvor der kan være nogle tusinde tilskuere. Dagens bane lå perfekt, så det var nemt for tilskuerne at følge sejladser og have et rimelig godt overblik over stillingen, efter hver runde og ved målgang.

En perfekt ramme for både Guld Fleet sejladser og medal races. Eneste kritik er at speak alene er på spansk, og man kunne godt - selvom 70 % eller mere er spanske - speake på engelsk indimellem. Men super arena for sejlsport.

Flot RS:X placering

Sebastian Fleischer lave en flot 10.-plads i dag, som afsluttende for den indledende runde, og er nr. 18 samlet ved starten af Gold Fleet sejladserne.

Vi talte med Sebastian lige efter at han var kommet i land, og på vej hen for at "tanke depoterne op" igen med en sund velfortjent frokost.

Det begynder at se lovende ud mht. at sikre nationsplads hos RS:X mændene, som automatisk vil gå til ham selv, da der ikke er andre danskere i klassen.Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Kapsejlads

DM: Ærø sejlforening gør klar til Folkebådene

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker