Danskere på medaljekurs i tre OL-klasser

Efter torsdagens hårdtvindssejladser var det helt perfekt sejlvejr fredag for ”9er” sejlerne i Helsinki med solskin og 12-16 knob vind.

Det tegner til at blive super spændende og en hård kamp i toppen af 49erFX feltet, som kom i gang med guldfeltets sejladser i dag. Serien 8-5-6 var umiddelbart ikke imponerende, men nok til at bringe Ida Marie Baad /Marie Thusgaard i front. Men de new zealandske verdensmestre Maloney/Meech vandt to af dagens sejladser og blev 7 i den sidste, rykkede de dermed fra nr. 7 og op til nr. 2, kun ét point efter Aarhus-sejlerne. De førende brasilianere Grael/Kunze rykkede ned på tredjepladsen.

De første fire både ligger indenfor 8 point, så der kan stadig ske meget, men indtil nu har Aarhus teamet støt sejlet sig frem til førstepladsen, som forsvarende europamestre. Det bliver nu spændende om de kan fastholde føringen i resten af guld-fleet sejladserne, og derefter i den afsluttende theatre style finale.

Jena Mai Hansen & Katja Salskov rykkede igen frem og ligger nu nr. 7, lige foran Maiken og Anne-Julie Schütt på 8.-pladsen.

Jonas Warrer & Anders Thomsen leverede endnu engang en stabil serie i toppen af feltet med 8-3-4 og er nu oppe på den samlede 4.-plads, kun fire point efter både nr. 2 og 3 men kun ét foran nr. 5.

Verdensmestrene Burling/Tuke fra New Zealand gjorde rent bord hos mændene i dag, vandt alle tre sejladser og ligger nu nr. 2, foran OL-guldvinderne 2012 fra Australien Outterridge/Jensen. Så guld og sølvvinderne fra London 2012 er nu igen ved at sætte sig på toppen i 49er klassen.

49er.org event website

I den anden ende af Europa, nemlig i La Grande Motte i Sydfrankrig er der også medaljemuligheder for Allan Nørregaard og Line Just.

Allan og Line sølv Kiel 2014_DanI

Allan Nørregaard & Line Just - her da de vandt sølv i Kiel - kom også i gang med guld fleet sejladserne, efter at Narca 17 sejlerne måtte blive på land hele torsdagen på grund af alt for meget vind.

Med serien 3-11-13 fasthold Allan & Line deres 3.-plads, men der blev rykket lidt rundt i toppen af feltet, idet den tidligere 49er sejler Iker Martinez – som også skal sejle Volvo Ocean Race – med tre andenpladser lagde sig i førerpositionen. De hidtil førende franskmænd og regerende verdensmestre Besson/Riou rykkede ned som nr. 4.

Begge de andre danske Nacra teams kom med i guldfleet sejladserne. Lin Ea Cenholt & Søren Kristensen ligger nr. 29 og Anette Viborg & Martin Hjortlund nr. 33 af de i alt 40 både i guld fleet’en

EM Nacra 17 event websiteKapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Comfortina 32 - rummelig med attraktiv sejlglæde

Kapsejlads

Silverrudder 2020: Følg din favorit live

Kapsejlads

Vendée Globe: Boss'n viser den frem

Kort Nyt

Klar til Silverrudder for niende gang

Motor

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"