Fantastisk start af Nørregaard & Just

Keep It Simple – hold dig ude af problemer og alt for tætte situationer og sejl på vindskiftene var de to helt fundamentale regler for succes i går ved EM i Nacra 17.

I de både taktiske og tekniske forhold beviste Allan Nørregaard og Line Just at de lærer hurtigt - ”fast learnes” som de andre i Nacra Fleet’en siger om dem. De har sejlet intensivt i klassen mindre end ét år, har trænet hårdt og målrettet og er allerede i stand til at sejle lige op med meget erfarne flerskrogssejlere. Det er bemærkelsesværdigt.

En meget flot serie i går i deres fleet placerer dem på en foreløbig 3.-plads a point med nr. 2. Bronzemedaljevinderen fra London 2012, Allan Nørregaard havde det store smil fremme i går, da han blev interviewet efter sejladserne:

”Vi er meget glade. Vi var på de rigtige steder, på de rigtige tidspunkter. Der var meget store skift og det lykkedes at ramme dem rigtigt. Noget af det var også lidt heldigt, men sådan er det i disse forhold. Hvis du er i den rigtige position på det rigtigt tidspunkt, så er det let. Vi var fremme hele tiden.”

 ”At ramme de første vindskift rigtig var meget vigtigt fordi det bragte dig ud af trængslen i feltet. Men vi er meget tilfredse med vores fart og hvordan vi sejlede. Vi har trænet meget derhjemme, og vi har haft mange timer i båden, også i relativ meget vind. Men for at være ærlige, så skal vi stadig kæmpe for det."

"De franske hold er stadig bedre end os i sådanne forhold, men jeg tror vi snart når op til deres niveau. De er rigtig gode på med vinden og presser båden mere. Vi er stadig lidt forsigtige. Så vi har behov for mere tid i blæsevejr."

"For mig er det virkelig sjovt, en masse nye ting efter 49er’eren, og vi lærer hver gang vi er på vandet og jeg nyder det virkelig."

"Vi startede faktisk projektet for alvor for 6 måneder siden, så vi er fortsat meget nye i dette game. Vi skiftede endegyldigt til båden i foråret og forventede ikke at komme op i toppen så hurtigt. Vi må se hvordan det går i løbet af ugen, jeg tror vi vil falde lidt tilbage i løbet af ugen, men det var taktisk og teknisk sejlads.”

En af favoritterne australske Darren Bundock – to OL-sølv i Tornado og mangedobbelt verdensmester – havde for en rigtig off day. I første sejlads sejlede han hul i en anden båd, da han på bagbord forsøgte at dykke bagom. I anden sejlads fik han en OCS. Og i sidste sejlads væltede de. Han håber, at det var de dårlige sejladser i stævnet.

Lin Ea Cenholt og Søren Kristensen lavede en 5-13-23 i deres fleet og ligger nr. 23, hvilket er tilfredsstillende, taget i betragtning at det er første gang de sejler sammen i et internationalt stævne. Og de hører også til blandt feltet letteste besætninger.

Stillingen efter 3 sejladser:

1. Vittorio Bissaro/ Silvia Sicouri (ITA) 5-1-1, 7 point

2. Billy Besson/ Marie Riou (FRA)  1-6-1, 8 point

3. Allan Norregaard/ Line Just (DEN) 2-2-4,.8 point

23. Lin Ea Cenholt/Søren Kristensen (DEN), 5-13-23, 41 point

48. Anette Viborg/… Hjortlund (DEN), 9-31-26, 66 point

Event webside