Resultatet ved EM er ikke vigtigt

De tre danske Nacra 17 teams samt de øvrige 68 hold sejlere ventede utålmodigt hele dagen, men vinden kom ikke og kl. 18 opgav sejladsledelse yderligere forsøg. Arrangøren skriver, at vinden ”nægtede” at opbygge sig tilstrækkeligt til, at der kunne gennemføres nogen rimelige sejladser.

Den ene af de to fleets blev sendt på vandet i silende regn for at vente på en mulig start i en let brise, men vinden forsvandt igen og skiftede retning, så de blev sendt retur på land. Kl. 18.00 opgav sejladsledelse dagens sejladser.

Heldigvis ser vejrudsigten for i morgen bedre ud med 15-20 knob fra den NV-lige Mistral retning, og man lover solskin. Sejladserne er planlagt til at starte kl. 11.00 tirsdag. Og så må man håbe, at Mistralen ikke blæser for kraftigt igennem.

Opvarmning til VM

Mens Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen har store forventninger til medaljer i Helsinki i 49erFX samt 49er, så er meldingen fra Nacra 17 sejlerne, at EM’et primært bliver en slags ”opvarmning” til VM, som er årets store mål for de danske landsholdsbesætninger i Nacra 17.

Ved VM er der i flerskrogsklassen 10 OL-nationspladser på spil, i 2015 sejles der om tre nationspladser ved klassens VM på Aarhusbugten og en enkelt plads er der for de europæiske nationer ved EM næste år.

Kigger man specielt på Allan Nørregaard & Line Just’s placeringer i årets sejladser, så er de meget tæt på at kunne nå deres målsætning, nemlig at komme i top 10 ved VM samt kvalificere Danmark til en nationsplads i klassen. Og sølvmedaljerne i Kieler Woche styrkede selvtilliden  yderligere.

”Vi har udviklet os positivt i den første del af sæsonen. Vi henter ind på favoritterne i klassen, og føler vi hele tiden kommer tættere på dem,” siger Allan Nørregaard, der er overbevist om at forspringet er udlignet om to år ved OL i Rio.

”Resultatet ved EM er ikke det vigtigste for os,” forklarer Allan Nørregaard. ”Vi søger at få klar besked om, hvor vi kan forbedre os. Vi arbejder fortsat med en stejl indlæringskurve og den skal vi holde helt frem til VM.”

Ved EM stiller den nye besætningskonstellation med Lin Ea Cenholt og Søren Wiegand Kristensen op sammen. Lin og Søren er blandt feltets letteste, og det skal bruges som et ”våben” i kampen om OL-nationspladserne – siger Dansk Sejlunion - hvis VM skulle gå hen og overvejende blive sejlet i meget let vind.

EM kommer under alle omstændigheder til at blive en slags generalprøve på VM med 71 deltagende teams fra 28 nationer, heraf mange udenfor Europa, og alle de stærke besætninger er også i La Grande Motte.

Læs også: Stjernespækket felt til EM i Nacra 17

Event WebsideSeneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"