Good morning Weymouth – dag 5

Dagen i går var noget af en maveplasker. Tunge point på kontoen hos de sejlere der var i aktion. 49'erne sejlede sig langt ned af listen, og Match Race pigerne skal nu ud og vinde over, det indtil videre, ubesejret team fra Australien. Herudover skal der hentes sejre i de to øvrige sejladser, unægtelig hårde ods. Som professionel idrætsudøver skal man tro på det så længe der er en teoretisk mulighed, jeg tror desværre ikke på det lykkes for Match Race pigerne at nå kvartfinalen, men lad mig bare tage fejl her. Det var kun den unge Laser Radial sejler Anne-Marie Rindom der kunne være indsatsen bekendt, med en super flot syvende plads i dagens anden sejlads, sejlere Anne-Marie sig op på 12. pladsen, ikke langt fra top ti.

Alle øjne på Finn

Kl. 12 her lokal tid står alle der har lyst til at følge med i sejlsport og ser TV. Det er her Jonas Høgh hiver hjem i storskødet sammen med resten af Finn jolle feltet. Det kan blive en rigtig afgørende dag. Jonas Høgh har jo i den grad givet sine modstandere noget at tænke over, flere af de lokale medier skriver at han har jo sejlet som alle forventede storfavoritten Ben Ainslie ville gøre. Har Ben Ainslie fundet måden at slå Jonas på, eller har hviledagen slået rytmen i stykker hos Jonas. Vi får svaret lige over middag, og jeg tror ikke det er verdens største overraskelse at jeg lige tager på Finn jolle banen i dag. Samtlige medier vil være der, og der begynder at blive trængsel på mediebådene.

Fem både på vandet

Laser og Laser Radialerne har hviledag i dag, så de danske farver bliver repræsenteret af fem både på vandet i dag.

Kl. 12 starter 49'erne deres sejladser, to af slagsen på "Habour" – hvor også Surf RS:X skal sejle deres to sejladser med start "not earlier than 15:30". Match Race har to sejladser igen i dag på Nothe, og selvom der i programmet står de starter "not earlier than 13:30" så ved vi det kan blive sen eftermiddag før den danske båd kommer i kamp. Kl. 12.00 som tidligere nævnt går starten på den første af dagens to sejladser for Finn jollerne ude på "South" – samme bane som Starbåden skal sejle på, de starter umiddelbart efter Finn jollerne approx 12:10

Fronten har passeret

Vejret idag skulle blive meget magen til det vi opleve de første dage. Vind fra vest, mellem 8-9 m/s - pust over 10, og muligheder for sol. Det fås ikke meget bedre.

Stay tuned på vores Cover It Live, hvor flere tusinde følger med. Dejligt.