Alt er nøje planlagt

Kristian stod på havnen og vaskede Jonas' Finn jolle mens Jonas blev interviewet af alverdens pressefolk. Jonas er populær bland journalisterne, det mærker vi også i pressecentret, hvor de efterhånden godt kan finde de få danske journalister, der dækker sejlsporten.

Vi bliver spurgt om mange sjove ting, Hvor gammel er det lige Jonas er? – Hvad er det med hans mast? Hans far sejler også – ik? osv. osv. Mange har døbt Jonas the viking, det røde skæg forklarer hvorfor!

Men tilbage til Kristian som er manden der har styr på Jonas' program. Kristian, hvordan ser sådan en dag lige ud? "Ja, men alt er da planlagt ned til mindste detalje, og det hjælper jeg med at holde fokus på. Vi ved nøjagtig, hvad tid vi skal være på havnen, hvornår Jonas kravler i sejlertøjet, og hvornår båden sættes i, intet er overladt til tilfældighederne".

Men hvad så ude på vandet, hvad pokker kan man hjælpe sådan en som Jonas med? "Jeg gør alt, hvad jeg kan for at få Jonas til at holde fokus på sin egen sejlads, de andre kan man jo alligevel ikke styre, så at få Jonas til at yde en koncentreret fokus på egen indsats, det er en af mine vigtigste opgaver – og så naturligvis alt det med taktikken, strøm vind mv."

I dag er det jo hviledag for Finn jollerne, jeg er sikker på Jonas bruger dagen fornuftigt, og er 110 % klar, når det igen går løs torsdag, hvor syvende og ottende sejlads ud af ti skal afvikles. Fredag sejles yderligere to, for så at slutte af med Medal Race søndag. Det kan blive en lang lørdag!Seneste nyheder
Kapsejlads

Classisk Fyn Rundt: Tilmelding åben - nye løb i den...

Vendée Globe

Den hidtil mest dramatiske uge

Kort nyt

Moody DS 41 - løber med Britisk Yachting Award

Kort nyt

FTLF byder velkommen til ny kontakt på Bali!

Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankebordeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder