OL: Høgh vs Ainslie, 6-0

Det var en hård og tuf dag på vandet for Finn jollerne som havde fået flyttet deres sejladser til et nyt bane område "South". Der var god luft, oppe omkring 10 m/s og relativ store bølger, men sejlerne var ganske godt tilfredse, bølgerne var nemmere at "tackle" og vinden stabil, men stadig med små drejninger og vindspring til at slå på.

I første sejlads laver Jonas en fin start som fjerde læ båd. Hurtigt sejler han hen over FIN, som vender, og herefter har Jonas et dejligt frit spor, hvor han kunne slå når han havde lyst. Jonas vender som yderste båd, og går ind over hele feltet, for at runde første mærke som étter, sådan. Jonas holdt føringen hele vejen rundt. "Vi holdt os simpelthen til vores "game plan" – der var mere medstrøm ude på venstre side, så den gik jeg efter", udtalte Jonas på dagens hurtige pressemøde i mixed zone, og fortsatte, "det handlede bestemt også om at ramme de vindskift der var, og det lykkedes jo meget godt...

Tror jeg er tyvstartet

I anden sejlads vender Jonas om umiddelbart efter starten. Jonas Høgh siger til den samlede verdenspresse: "Den hollandske båd lige ved siden af mig vender tilbage, og jeg tænker, hvis han er over - er jeg også, så jeg får hurtigt slået tilbage, men opdager så at flaget (for tyvstart, red.) ikke er sat - så jeg går tæt bag om feltet, og slår så op nogenlunde midt i banen, på de vindskift jeg møder". Jonas rundede som nummer fire, og sejlede endnu en helt igennem super sejlads og ender toer lige foran sin værste konkurrent Ben Ainslie.

IMG 6569-001

Her umiddelbart efter starten på anden sejlads, hvor Jonas troede han var tyvstartet! Foto: Søren Øverup

Alt i alt endnu en fantastisk dag på vandet, hvor jeg gerne vil konkludere to ting. Jonas gå stærkt som bare pokker, og samtidig har Ben Ainslie IKKE det fartoverskud man har set ham med tidligere. I anden sejlads vinder Ben starten ved læ mærke, og kan kører frit i det spor han ønsker. Fløjen Ben var på, var den bedste (jf. Jonas tidligere)  - men alligevel runder Ben først som syver! Det ligner ikke Ben Ainslie! I dagens mixed zone udtalte han:

"Jonas sejler sit livs stævne, og evner at finde de små skift der er at slå på" – og fortsætter "jeg havde klart en bedre dag i dag end i går, og nu vil jeg nyde hviledagen, så må vi se hvad der sker. Vi er kun lige halvvejs rent pointmæssigt, med fire sejladser og et Medal Race der tæller dobbelt, kan der ske meget endnu" 

Ben Ainslie er bestemt ikke slået, men havde det været boksning, var der nok blevet talt over ham :-)

Hviledag onsdag for Finn

Jonas, nu er der hviledag i morgen, hvad skal den bruges til?

"Årr, jeg kunne så godt tænke mig at sove længe, men jeg vågner ved hver dag 7.45. Det ville være fedt at sove rigtig igennem, men ellers skal jeg slappe af, lidt work-out - lave lidt båd, måske lige polere den lidt, og så vil jeg gerne ind og opleve stemningen på the Nothe, det er fedt med alle de tilskuere" En udenlandsk journalist bemærkede lige overfor Jonas at, "der er jo udsolgt på Nothe" (stor latter) – "ja men jeg regner med at kunne få en billet", var Jonas rap til at svare, og sluttede af med at fortælle at hviledagen da også skal bruges på en god bøf og generel afslapning".

 


Udvalgte artikler *

Ny båd til sommer?

Sejlerdrømme på tilbud